Depremin merkez üssü Kozan olarak belirlenirken, sarsıntı Adana il merkezi ve çevre illerde de hissedildi. 20,13 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, özellikle vatandaşlar arasında panik yarattı ve birçok kişi sokaklara döküldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile diğer ilgili kurumlar, olayın hemen ardından saha taramalarına başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti. "Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremin ardından, tüm ekiplerimiz sahada. Şu an için herhangi bir olumsuzluk yok," diye ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da, deprem sonrası yapılan incelemelerde ulaşım ve haberleşme sistemlerinde bir sorun tespit edilmediğini ifade etti. Uraloğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor," dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de, "İlimizde şu an için bir olumsuzluk yok. Tarama çalışmalarımız devam ediyor," şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, gün içerisinde Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiği bildirildi. Yetkililer, depremlerle ilgili gelişmeleri takip etmeye ve vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Adana’da 68 Bin 888 Metrekarelik DSİ Arazisi İçin Tepki: “Halkın Malı Halkta Kalsın”
Adana’da 68 Bin 888 Metrekarelik DSİ Arazisi İçin Tepki: “Halkın Malı Halkta Kalsın”
İçeriği Görüntüle