Adana’dan Mersin yönüne seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına savrularak alev aldı. Araçtan yükselen alevlerin rüzgârın da etkisiyle çevredeki otluk alana sıçraması paniğe neden oldu.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı** ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek hem aracı hem de çevredeki ağaçlık alanı yanmaktan kurtardı.
Anne ve Çocuklar Son Anda Kurtuldu
Edinilen bilgiye göre, 33 CJM 92 plakalı araçta bulunan anne ve iki çocuğu, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan aracın yoldan savrulmasının ardından alevlerin yükselmesiyle kendi imkânlarıyla dışarı çıkmayı başardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.
Yangın Ormanlık Alana Sıçramadan Söndürüldü
Yanan araçtan sıçrayan alevler, rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye intikal eden **Yenice İtfaiye İstasyonu** ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı.
Alevlerin büyüme riski üzerine Tarsus Grup Amirliği’nden de takviye ekipler sevk edildi. İtfaiyenin hızlı ve koordineli çalışması sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığını bildirdi.





