Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Destek Büyükşehir’den, Üretim Çiftçiden’ projesi kapsamında, 9 mahalledeki 42 üreticiye toplamda 45 bin 360 adet sırık hıyar fideleri dağıtıldı. Ayrıca, 4 üreticiye güneş paneli desteği sağlandı.
45 Bin Hıyar Fidesi Dağıtıldı
Aydıncık’ta örtü altı sebze üretimi yapan 42 üreticiye kişi başı 1080 adet olmak üzere toplam 45 bin 360 adet PS-64 sırık hıyar fideleri verildi. Yüzde 70 hibeyle sağlanan bu fideler, üreticilere 5 lira 25 kuruş gibi uygun bir fiyattan sunuldu. Böylece, üreticiler kaliteli fideye kolayca ulaşarak, yerel pazara arz edilen ürünlerin kalitesini de artırmış olacak.
Güneş Paneli Desteği de Sunuldu
Fide dağıtımının yanı sıra, güneş paneli desteği de sağlandı. Tören sırasında 4 üreticiye %50 hibeli güneş paneli verildi. Bu destekle, sulama altyapısı ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak isteyen üreticilere önemli bir katkı sağlanmış oldu.
Başkan Kılıçarpa: “Kaliteden Asla Ödün Verilmez”
Törende söz alan Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, üreticinin zor zamanlar geçirdiğini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu süreçlerin aşılabileceğini vurguladı. Kılıçarpa, “Üretmek çok kıymetli. Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Mersin Büyükşehir Belediyesi, her zaman kaliteli hizmet sunar ve kaliteden asla ödün vermez.” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini övdü.
Ayrıca, üreticilerin artan girdi maliyetleri karşısında Büyükşehir’in verdiği desteklerin önemine değindi. Kılıçarpa, “Gübre, mazot, elektrik ve su fiyatları üreticiyi çok zorluyor. Bu anlamda büyükşehirin sosyal belediyecilik anlayışı bizi rahatlatıyor.” dedi.
Şahutoğlu: “Projelerimiz Altyapıya Dayalı”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, yapılan projelerin bölgenin iklimi ve toprağına uygun şekilde planlandığını belirtti. “Günün piyasa koşullarında bir fide 17 lira 50 kuruş civarındayken, biz üreticimize yüzde 70 hibeyle 5 lira 25 kuruşa ulaştırıyoruz,” dedi. Ayrıca, sulama borusu ve ekipman desteği ile tarımın daha verimli hale gelmesini amaçladıklarını vurguladı.
Kadın Üreticiler de Desteklerden Memnun
Törende söz alan üreticiler, verilen desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 20 yıldır tarımla uğraşan kadın üretici Şefika Sağcan, bu tür desteklerin özellikle kadın üreticiler için arttırılmasını istedi. “Belediyemizin bize verdiği destekle üretimimiz daha verimli olacak. Kadın üreticilere daha fazla destek verilmesini istiyoruz,” dedi.
Güneş Paneli Desteğiyle İbrahim Kalkan’ın Çiftliği Aydınlanacak
Hayvancılıkla uğraşan İbrahim Kalkan ise, güneş paneli desteği ile çiftliklerinde enerji kullanımının kolaylaşacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı. “Artık çadırlarımızda ışığımız olacak. Bu çok büyük bir kolaylık, çok teşekkür ederim,” diyerek, güneş paneli desteğinin hayvancılıkla uğraşan üreticiler için önemli bir katkı sunduğunu belirtti.





