MERSİN – İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kırsal bölgelerde sürdürdüğü saha ziyaretlerinde vatandaşların artan hizmet talepleriyle karşılaştığını belirterek, hem merkezi iktidarın hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yetersizliğinden kaynaklı şikayetlerin yaygınlaştığını söyledi.

Hafta sonunu Çamlıyayla ilçesinde geçiren Kocamaz, vatandaşlarla yaptığı görüşmelerin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Her bölgenin, her mahallenin farklı sorunları var ama çoğu hizmet eksikliğiyle ilgili. Vatandaş, çözüm beklediği hizmeti ya merkezi hükümetten ya da belediyeden alamıyor” dedi.

“Bizi İktidar Yetkilisi Zannediyorlar”
Kocamaz, yerel halkın taleplerinin giderek arttığını ve bazı kesimlerin kendi görev alanı dışındaki konular için dahi çözüm beklediğini ifade etti. “Bizi iktidarın bir parçası zannedip, yıllardır çözülemeyen hizmetleri bizden istiyorlar. Hatta kendi dönemimde başlatılan ama tamamlanamayan projeleri, şimdi kendi cebimden tamamlamam bekleniyor” diye konuştu.

Sorgun Örneği: 6,5 Yıldır Boru Bekliyorlar
Kocamaz, Erdemli’nin Büyük Sorgun Mahallesi’nde yaşanan bir örneği aktararak, 2018 yılında gönderdiği 1750 metrelik sulama borusunun geri kalan kısmının, 2019 yerel seçimlerinden bu yana verilmediğini söyledi. “Seçilemememizin ardından, vatandaşlar taleplerini yeni yönetime iletti ama 6,5 yıldır bir gelişme olmadı. Şimdi bu borunun geri kalanını şahsen benim karşılamamı istiyorlar. Elbette gönül ister ki yardımcı olalım ama bu tür talepleri şahsi imkanlarla karşılamamız mümkün değil” dedi.

Mersin Akdeniz'de Elektrik Kesintisi!
Mersin Akdeniz'de Elektrik Kesintisi!
İçeriği Görüntüle

“Milletin Tepkisi Terörle Yürütülen Sürece”
Kocamaz ayrıca, ziyaret ettiği bölgelerde vatandaşların “terörsüz Türkiye” süreci adı altında yürütülen siyasi girişimlere tepki gösterdiğini de belirtti. “Milletimiz, terör örgütüyle masaya oturulmasına, bölücü yapıların muhatap alınmasına karşı çıkıyor. Bu süreci milletimiz kabul etmiyor. Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin sesi olmak boynumuzun borcudur” dedi.

Kocamaz, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Millete rağmen siyaset olmaz. Biz milletimizle birlikte yürümeye, onların sesi olmaya devam edeceğiz.”dedi.