Türk futbolunun köklü kulüplerinden Mersin İdman Yurdu, yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve sportif belirsizlik nedeniyle yeniden gündemde. 3. Lig’de mücadele edip edemeyeceği tartışılan kırmızı-lacivertli ekip için taraftarlar harekete geçti.
Pozcu Dikenli Yol’da bir araya gelen yüzlerce taraftar, meşaleler yakarak ve sloganlar atarak Forum AVM önündeki MİY Store’a yürüdü. Yürüyüş boyunca “takıma sahip çıkın” çağrısı yapan taraftarlar, kulübün sahipsiz bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Muhammed Güneri, ortaya çıkan tablonun yalnızca bir kalabalık değil, güçlü bir sahiplenme duygusunun göstergesi olduğunu söyledi. Güneri, Türkiye’nin farklı şehirlerinden de destek mesajları geldiğini belirterek, “Bu kulüp sadece bir futbol takımı değil, insanların kalbinde yaşayan büyük bir değerdir” ifadelerini kullandı.
Güneri, Mersin İdman Yurdu’nun sahipsiz olmadığını vurgulayarak, şehrin tüm dinamiklerini kulübe destek olmaya çağırdı.
Yürüyüşe katılan Ali Bozonda ise yaptığı açıklamada, “Ne Mersin sahipsizdir, ne de Mersin İdman Yurdu” sözleriyle dikkat çekti. Bozonda, kulübe sahip çıkmanın yalnızca taraftarların değil, tüm seçilmişlerin ve Mersin halkının sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Taraftarlar, kulübün sadece bir futbol takımı değil, kentin ortak değeri olduğunu ifade ederek Mersin’in tüm dinamiklerini göreve çağırdı. Yapılan açıklamalarda, kulübün geçmişte gençler için bir umut kaynağı olduğu ve şehirde güçlü bir spor kültürü oluşturduğu hatırlatıldı.
Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği yetkilileri, kulübün içinde bulunduğu durumun yalnızca sportif bir mesele olmadığını, aynı zamanda şehrin kimliğiyle ilgili bir konu olduğunu belirtti.
Taraftarlar, başta yerel yönetimler ve kamu kurumları olmak üzere iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını kulübe destek vermeye davet ederek, güçlü bir birliktelikle Mersin İdman Yurdu’nun yeniden ayağa kalkabileceğini ifade etti.
Mersin İdman Yurdu Taraftarından “Bu Takıma Sahip Çıkın” Çağrısı... Ayrıntılar https://t.co/ydgGzeswWK pic.twitter.com/VfAcx2GbtS
— Mersin Portal (@MersinPortal) June 15, 2026




