Mersin’de sınav maratonunun ardından başarıya ulaşan öğrenciler bu kez sonuç belgeleriyle değil, hayalleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in karşısına çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden mezun olan ve LGS ile YKS sonucunda farklı okullara yerleşen öğrenciler, Başkan Seçer’i ziyaret etti.

Buluşmada öğrencilerin hangi okulları kazandığından çok, o başarıya nasıl ulaştıkları konuşuldu.

“Sizler geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorsunuz”
Öğrencilerle eğitim süreçleri ve gelecek hedefleri üzerine sohbet eden Başkan Vahap Seçer, gençlerin elde ettiği başarıların kendileri için büyük anlam taşıdığını söyledi.

Kurs merkezlerinin her geçen yıl daha iyi bir noktaya geldiğini belirten Seçer, öğrencilerden aldığı geri dönüşlerin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, “Sizler, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorsunuz” dedi.

Seçer, kurs merkezlerinin yalnızca akademik destek sunmadığını, öğrencilerin psikolojik olarak güçlenmesine de katkı sağladığını belirtti.

Aynı salonda tıp, hukuk ve psikoloji başarısı
Buluşmaya katılan öğrencilerin kazandıkları bölümler, sınav yolculuğunun ulaştığı noktayı da gözler önüne serdi.

Halkkent Kurs Merkezi öğrencisi Aleyna Türk, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü’nü kazandı. Türk, kurs merkezinin kendisine kaynak, manevi ve psikolojik açıdan önemli destek sağladığını anlattı.

Sağlık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencisi Esmagül Omuk ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Omuk, kurs merkezinin sınav sürecini yönetmeyi öğrenmesinde etkili olduğunu söyledi.

Akdeniz Kurs Merkezi öğrencisi Yusuf Kağan Adıgüzel’in hedefi hukuk oldu. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Adıgüzel, kurs merkezlerinin yanı sıra belediye otobüsleri ve kütüphanelerden yararlanmanın da kendisine avantaj sağladığını ifade etti.

Öğretmenler Kurs Merkezi öğrencisi Deren Öztürk ise Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Görme engelli Nisa’nın üniversite yolculuğu
Buluşmanın en dikkat çekici başarı hikâyelerinden biri ise görme engelli Adile Nisa Bakır’a ait.

Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencisi Bakır, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü kazandı.

Nisa’nın hikâyesinde bir başka Mersinli öğrencinin başarısı da önemli bir yer tuttu. Geçtiğimiz yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden yararlanarak üniversiteyi kazanan görme engelli Nazalin Selvi’den ilham aldığını anlatan Bakır, kendisine de destek verilebileceğini bu şekilde öğrendiğini söyledi.

Böylece bir öğrencinin başarısı, bir sonraki öğrencinin yolunu açtı.

“Rakiplerimden 1-0 önde başladığımı hissettim”
LGS başarısı elde eden öğrencilerin anlattıkları da kurs merkezlerinin sınav hazırlığındaki rolüne ilişkin dikkat çekici örnekler sundu.

Meteoroloji Mersin'i Uyardı! Rüzgarın Hızı 70 Kilometreye Çıkacak
Meteoroloji Mersin'i Uyardı! Rüzgarın Hızı 70 Kilometreye Çıkacak
İçeriği Görüntüle

Hal Kurs Merkezi öğrencisi Özgenur Kulbay, 75. Yıl Fen Lisesi’ni kazandı. Kulbay, kurs merkezine başladığında kendisini rakiplerinden “1-0 önde” hissettiğini söyledi.

Aydıncık Kurs Merkezi öğrencisi Ali Kerem Düz, Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne yerleşti. Düz, aldığı eğitimin LGS başarısında büyük payı olduğunu belirtti.

Eskiömerli Kurs Merkezi öğrencisi Gamze Kuru ise LGS’de Tarsus birincisi olarak Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne yerleşti. Kuru, Türkiye birinciliğini yalnızca bir soruyla kaçırdığını belirterek, kurs merkezindeki eğitim sürecini arkadaşlık ve motivasyon açısından da olumlu değerlendirdi.

Deprem sonrası Hatay’dan Mersin’e geldi, hedefine ulaştı
Başarı öykülerinden biri de İdil Altınöz’ün hikâyesi oldu. Kazanlı Kurs Merkezi öğrencisi Altınöz, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi’ni kazandı. 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesinden Mersin’e gelen Altınöz, 7. sınıfta kurs merkezine başladığını ve burada aldığı desteğin LGS başarısında önemli rol oynadığını anlattı.

Bu hikâye, kurs merkezlerinin yalnızca sınava hazırlık değil, farklı koşullardan gelen öğrencilerin eğitim hayatına yeniden tutunmasında da nasıl bir rol üstlenebildiğini gösterdi.

Seçer: “Eğitimli toplumdan geçiyor”
Gençlerin yalnızca iyi okullara yerleşmesini değil, iyi bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini belirten Başkan Seçer, eğitimli toplum vurgusu yaptı.

Seçer, “Dünyada saygın bir konuma ulaşacaksak, bunun yolunun eğitimli bir toplumdan geçtiğini biliyoruz” diyerek, belediyenin eğitim alanındaki desteklerinin süreceğini ifade etti.

Seçer ayrıca öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere emekleri için teşekkür etti.

Başarı buluşması Nutuk hediyesiyle sona erdi
Ziyaretin sonunda Başkan Seçer, öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı eserini hediye etti.