Mersin iş dünyasının çatı kuruluşlarından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) yeni dönem organlarının belirlenmesi için üyeler sandık başına gitti.

Kuruluşunun 140’ıncı yılını kutlayan MTSO’nun Meslek Komitesi Seçimleri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının gözetiminde yapılan seçimlerde geniş güvenlik önlemleri alınırken, 18 binden fazla seçmen için 73 sandık kuruldu.

41 meslek grubunda yarış
MTSO üyeleri, 41 meslek grubunda meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için oy kullandı.

Seçim sürecinin ilk aşamasında meslek komiteleri ile MTSO Meclisi’nin yeni dönem yapısının şekillenmesi bekleniyor.

Kaynak haberde seçimlerde 281 meslek komitesi asil ve yedek üyesi ile 120 meclis asil ve yedek üyesinin belirleneceği bildirildi.

Kesin sonuçlar 7 Ekim’de
3 Ekim’de gerçekleştirilen organ seçimlerinin ardından sonuçların seçim kurulu sürecinden geçmesi bekleniyor.

İlk aşama seçim sonuçlarının 7 Ekim’de kesinleşeceği, meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından ise 9 Ekim’de yeni yönetim kurulunun seçileceği bildirildi.

Böylece MTSO’nun yeni dönem yönetim yapısı da 9 Ekim’de netleşecek.

Başkanlık için kulisler hareketli
MTSO’da meslek komitesi ve meclis seçimlerinin ardından dikkatler yönetim kurulu başkanlığı yarışına çevrilecek.

Mersin Büyükşehir’den üniversitelilere barınmadan yemeğe çok yönlü destek
Mersin Büyükşehir’den üniversitelilere barınmadan yemeğe çok yönlü destek
İçeriği Görüntüle

Kent iş dünyasında başkanlık için kulislerde Alper Gürsoy, Ufuk Maya, Hakan Kayacı ve Serdar Yıldızgörer’in isimlerinin konuşulduğu belirtiliyor.

Ancak başkanlık tablosunun, yeni meclisin oluşmasının ardından kesinlik kazanması bekleniyor.

Hakan Sefa Çakır da seçimde yarıştı
Kaynak habere göre, seçim öncesinde yürütülen “fahiş fiyat” soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu belirtilen mevcut başkan Hakan Sefa Çakır, 1. Grup Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi’nde adaylığını sürdürdü.

Çakır’ın grubundaki seçim sonucu da MTSO’daki yeni dönem dengeleri açısından yakından takip edilen başlıklardan biri oldu.

Yeni yönetim 9 Ekim’de belli olacak
MTSO’da 3 Ekim’de yapılan seçimlerle meslek komiteleri ve meclis yapısının ilk aşaması tamamlanırken, 7 Ekim’de kesinleşecek sonuçların ardından 9 Ekim’de yönetim kurulu seçimi yapılacak.

Mersin iş dünyasının önümüzdeki dönemdeki temsil yapısı ve MTSO’nun yeni yönetimi, bu ikinci aşamayla birlikte kesinleşmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi