Mersin Ticaret Borsası'nda 31 Yıllık Dönem Sona Erdi! Yeni Başkan Münir Şen
Mersin Ticaret Borsası'nda 31 Yıllık Dönem Sona Erdi! Yeni Başkan Münir Şen
İçeriği Görüntüle

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan belediye başkanlarını ziyaret etti. Ziyarette Seçer’e, CHP PM Üyesi Engin Özkoç eşlik etti.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Seçer, iddianameleri hâlâ hazırlanmayan tutuklu belediye başkanlarının uzun süre özgürlüklerinden mahrum bırakılmasına tepki gösterdi. “Halk iradesinin gasp edildiği, yok sayıldığı günlerden geçiyoruz. Yargılama olabilir ama tutuksuz yargılanma esas olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Tutuklu başkanların, kendilerine yöneltilen suçlamaları “boş iddialar” olarak nitelendirdiğini aktaran Seçer, “Mahkeme karşısına çıkıp bu iddiaları çürütebilmek için fırsat verilmesi gerekiyor” dedi.

Cezaevi koşullarının, özellikle sağlık sorunları yaşayan isimlerin durumunu daha da zorlaştırdığını vurgulayan Seçer, “Eğer Türkiye bir hukuk devleti ise, adalet varsa bu kişiler tutuksuz yargılanmalı. Suçlu oldukları kanıtlanırsa elbette karar uygulanır, fakat masumiyet karinesi ayaklar altına alınamaz” diye konuştu.

“Şehirlerimiz başkansız ve öksüz kaldı” diyen Seçer, halkın kendi oylarıyla seçtiği başkanların görev başında olmasını istediğini belirterek, “Vatandaşlarımız hizmet bekliyor” mesajını verdi.