Silifke Belediyesi’nde yapılacak kritik başkan vekilliği seçimi öncesi siyasi hareketlilik hız kazandı. 29 Haziran 2026 Pazartesi günü belediye meclisinde gerçekleştirilecek oylama öncesinde Cumhur İttifakı’nın adayı netleşti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silifke İlçe Başkanı Alparslan Gezer, yapılan istişare toplantıları sonucunda Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Özel’in belirlendiğini açıkladı.
Kararın, MHP ve AK Parti teşkilatlarının katıldığı geniş kapsamlı değerlendirmeler sonrası alındığı belirtilirken, süreçte Ömer Gürsoy, Adem Aldemir ve Ekrem Görçeker gibi isimlerin yer aldığı istişare mekanizmasının etkili olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Cumhur İttifakı’nın ortak irade ve uyum içerisinde hareket ettiği vurgulanarak, Mehmet Özel’in adaylığının Silifke için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
Silifke Belediye Meclisi, 29 Haziran Pazartesi günü toplanarak belediye başkan vekilliği için gizli oylama gerçekleştirecek. Seçim sonucunda ilçeyi yeni dönemde yönetecek isim belli olacak.





