Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesine yönelik yürütülen soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı.

1 Ekim’de gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Özyiğit, tutuklama kararının ardından cezaevine gönderilecek.

Yenişehir Dosyasında 7 Kişi İçin Tutuklama Talep Edilmişti

Yenişehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de aralarında bulunduğu 7 kişi savcılık tarafından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Bir kişi hakkında ise adli kontrol talep edilmişti.

Soruşturma kapsamında Yenişehir Belediyesindeki bazı ihale ve doğrudan temin işlemleri mercek altına alınırken, dosyada yaklaşık 105 milyon TL kamu zararı oluştuğu ileri sürülüyor.

Toroslar’da 16 Bin Metrekarelik Piknik Alanı Yenileniyor
Toroslar’da 16 Bin Metrekarelik Piknik Alanı Yenileniyor
İçeriği Görüntüle

Gözler Seçer ve Tuncer Hakkında Verilecek Kararda

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de savcılık tarafından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Her iki belediye başkanı hakkındaki mahkeme kararları bekleniyor.

Mersin Adliyesinde gece saatlerine kadar devam eden işlemler nedeniyle gözler şimdi Vahap Seçer ve Ahmet Serkan Tuncer hakkında verilecek kararlara çevrildi.

Mersin Portal, adliyeden gelecek gelişmeleri anbean takip ediyor. Yeni tutuklama veya serbest bırakma kararları geldikçe haber güncellenecek.

Kaynak: Haber Merkezi-Özel Haber