Tarsus Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik desteklerini artırarak sürdürüyor. Tarsus Süt Üreticileri Birliği iş birliğiyle düzenlenen programda üreticilere yem, mineral taşı ve süt tankı desteği verildi.
Etkinlik kapsamında yaklaşık 200 üreticiye toplam 80 ton mısır flake dağıtıldı. Hayvanların mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla 1.440 adet mineral taşı yüzde 50 hibeyle üreticilere ulaştırılırken, süt kalitesinin korunması için 5 adet 100 litrelik süt tankı da Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne hibe edildi.
“Üretici güçlüyse Tarsus da güçlü”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, üreticiyi kentin temel gücü olarak gördüklerini belirterek, tarım ve hayvancılığa verilen her desteğin geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.
Boltaç, “Üretici güçlüyse Tarsus da güçlü. Üretici üretimde varsa Tarsus’ta da gelecek var” diyerek desteklerin tek seferlik olmadığını, üreticinin yanında olmanın belediye için sürekli bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Maliyet yükünü hafifleten destek
Tarsus Belediyesi ile Tarsus Süt Üreticileri Birliği’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen destek programı, artan maliyetler karşısında üreticinin yükünü hafifletmeyi hedefliyor.
Başkan Boltaç, dayanışma vurgusu yaparak, “Birlikten kuvvet doğar. Bu birlik ve beraberliği sağladığımızda bu kent her alanda örnek olacaktır” dedi.




