İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki Kaçak Yapı Kontrol Alt Birim Şefliği, teknik personelleriyle sahada incelemeler yapıyor ve vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiriyor.
Belediye tarafından tespit edilen yapı aykırılıkları için önce yapı sahiplerine süre tanınıyor. Vatandaşlar bu süre zarfında yapıları mevzuata uygun hâle getiriyor. Ancak süre sonunda aykırılıklar giderilmezse, ekipler yasal prosedür çerçevesinde kaçak veya ruhsata aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çalışmaların amacını şöyle özetledi: “Yenişehir’de güvenli ve düzenli yapılaşmayı sağlamak için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Hem şehrimizin estetiğini ve düzenini korumak hem de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak önceliğimiz.”
Başkan Özyiğit, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Yapılarında tadilat veya inşaat alanını büyütme işlemleri yapmadan önce mutlaka Belediyemizden görüş almalı. Özellikle dükkan önlerindeki genişlemeler, yasal olarak incelenmeden yapılırsa yıkım ve cezai işlem uygulanır. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.
Yenişehir Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı yürüttüğü denetimlerle şehrin estetiğini, altyapı güvenliğini ve çevre düzenini korumaya devam ediyor.




