Etkinliğe Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer CHP Genel Başkanı **Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li yöneticiler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Seçer: “Yörüklerle gurur duyuyorum”

Etkinlikte konuşan Vahap Seçer, Yörük kültürünün Mersin’in kimliğinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Toros Dağları’nın eteklerinde yaşamını sürdüren Yörükleri “çalışkan” ve “emekçi” olarak nitelendiren Seçer, “Yörük kardeşlerimiz Toros Dağları’nın temel unsurlarıdır. Çalışkan bir halktır” dedi.

Seçer, Yörüklerle ilgili dikkat çeken değerlendirmesinde ise “Çalışkan, eli nasırlı, yüzü güneş yanığı bu halktan ötürü Mersinli olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de kimseyi ayırmadan hizmet ediyoruz”

Seçer’in konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri ise belediye hizmetlerinde eşitlik vurgusu oldu.

2019’dan bu yana yaptıkları çalışmaların siyasi hesaplarla değil, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiğini belirten Seçer, Mersin’in farklı kimlik ve inançlara sahip yurttaşların bir arada yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çekti.

Seçer, “Yörük, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak, Alevi, Sünni demeden Mersin halkına eşit hizmet götürüyoruz”** diyerek, belediye hizmetlerinde ayrım yapılmadığını savundu.

Ardından sözlerini daha da sertleştiren Seçer, “Türkiye’de adaletsizlikten bahsederken yönettiğimiz şehirde vatandaşlarımıza adaletsizlik yapmak, Mustafa Kemal’e ve CHP’ye yaraşır mı?” diye konuştu.

Yörükler için hangi destekler veriliyor?

Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu Google Haritalar'da Görünmeye Başladı!
Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu Google Haritalar'da Görünmeye Başladı!
İçeriği Görüntüle

Seçer, konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yörükler ve üreticilere yönelik çalışmalarını da sıraladı.

Toroslar’da Yörük kültürünün tanıtılması amacıyla Darısekisi Örnek Köyünün hayata geçirildiğini belirten Seçer, hayvancılık ve tarımla geçinen üreticilere yönelik “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim”** projesinin sürdüğünü ifade etti.

Yaylalarda kalan göçerlere yönelik desteklerin de devam ettiğini aktaran Seçer; su tankerleri, güneş panelleri ve arıcılara yönelik ekipman desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Göç yollarına da belediye desteği

Yörüklerin mevsimsel göç güzergâhlarının da gündemlerinde olduğunu belirten Seçer, göç yollarındaki ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Seçer ayrıca Mobil Kuaförve Gezici Kütüphane hizmetlerinin de yaylalarda ve kırsal bölgelerde vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti.

Etkinlikte siyaset ve Yörük kültürü buluştu

Temsili Yörük göçüyle başlayan etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan yardımcıları, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP il yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar da yer aldı.

Programın ardından Seçer ve beraberindeki heyet, etkinlik alanındaki yöresel yemek stantlarını gezdi. Yurttaşlarla sohbet eden Seçer, Yörük kültürünün yaşatılmasına yönelik etkinliklere katıldı.

Mersin’de Yörük kültürünün, üretimin ve yerel yönetim hizmetlerinin aynı etkinlikte buluştuğu programda Seçer’in “eşitlik ve adalet” vurgusu ise konuşmanın en dikkat çeken mesajlarından biri oldu.**