Başkan Kocamaz, Yaşlılarla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Orkide Restoran'da düzenlenen yemekte Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Kocamaz, Yaşlılarla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Orkide Restoran'da düzenlenen yemekte Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

24 Mart 2017 Cuma 10:37
Başkan Kocamaz, Yaşlılarla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Orkide Restoran'da düzenlenen yemekte Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği üyeleri ile bir araya geldi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Rabia Işık ve 100’e yakın yaşlı vatandaş ile öğle yemeği yedi.
 


Mersin’i yaşlı dostu kent haline getirdik
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu güne söz verdikleri gibi yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını belirterek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Göreve geldiğimiz süre zarfında Mersin’i Engelli Dostu, Çocuk Dostu ve Yaşlı Dostu kent yapacağız demiştik ve yaptık. İnsanlar doğar, büyür ve belli bir yaşa geldikten sonra geldiği yere geri döner. Bundan kurtuluş yok. Ama hayatta olduğumuz sürece insanca yaşamak herkesin hakkı.



Ülkemiz hala gelişmekte olan bir ülke. İnsanına yeterli desteği ayırabilmiş değil. Biz belediye olarak kentimizi layık olduğu yere getirme gayretindeyiz. Kentimizden bütün insanlarımız eşit şekilde yararlansın istiyoruz. Yaşlı vatandaşlarımız da belediyenin imkânlarından sonuna kadar faydalansın istiyoruz ve bunun için şehrimizdeki otobüs sayısını 4 katına çıkardık. Yeni alacağımız otobüslerle de bunları daha da fazlalaştırma gayreti içerisindeyiz” dedi.
 


“Yaşlılara sahip çıkılsın”
 
Bugünün gençlerinin de ileride yaşlanacağını belirterek, yaşlılara gereken önemin verilmesinin gerekliliğini belirten Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Rabia Işık, “Yaşlılar da dünün gençleriydi ve bu yüzden birbirimize sahip çıkmalıyız. Yaşlılarımız geçmişten günümüze köprü kuran değerli varlıklarımızdır. Yaşamlarının büyük bölümünü çocuklarına, ailesine ve ülkesine hizmetle geçirmiş insanlarımızın yaşlılıklarında, bakıma muhtaç dönemlerinde onurlarına yakışır şekilde yaşama hakları vardır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza sağladığı imkânlardan dolayı çok teşekkürler ve iyi ki varlar. Daha çok hizmetlerde buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.
 

“Yaşlıları Severim” adlı şiir ile konuşmasına son veren Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Rabia Işık’tan sonra Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ses ve saz sanatçılarından oluşan ekibin seslendirdiği şarkılar eşliğinde yaşlı vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.
Son Güncelleme: 24.03.2017 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.