Silifke'de ki Kültür Evi Restorasyon Edilecek

Silifke Belediyesi, Kültür Evi’nin restorasyon projesine YİKOB’dan aldığı hibe ile başlıyor.

Silifke'de ki Kültür Evi Restorasyon Edilecek

Silifke Belediyesi, Kültür Evi’nin restorasyon projesine YİKOB’dan aldığı hibe ile başlıyor.

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:36
Silifke'de ki Kültür Evi Restorasyon Edilecek
Yapımı 1884 yılına dayanan Kültür Evi'nin restorasyonu tamamlandıktan sonra ilk katı yöresel yemeklerin servis edildiği butik bir restoran; ikinci katı ise yerel motiflerle dizayn edilmiş butik bir otel olarak değerlendirilecek. Geniş bahçesi ile çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak Kültür Evi, kent genelinde tarihi yapıların değer kazanması ve ilçenin yerel kimliğinin korunması açısından da önemli bir çalışma olacak.


“YENİ PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Proje hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kültür Evi Konağı, Silifke’de bulunan özgünlüğünü koruyabilmiş önemli bir geleneksel konuttur. Yapı zemin ve birinci kattan oluşmaktadır. Plan tipi olarak sofa etrafında odaların konumlanmasıyla oluşan iç sofalı plan tipindedir. Zemin kat 223 m2 ve birinci kat 242 m2 olup oldukça geniş bir bahçesi vardır. Yapı, iki katlıdır ve zemin katta, dört adet oda, bir adet tuvalet ve bir adet banyo bulunmakta olup, odalara geçiş ortak bir sofadan yapılmaktadır. Bahçe den birinci kata ulaşım, ahşap bir merdiven ile sağlanmakta, ahşap merdiven ile birinci kattaki ahşap köşke ulaşılmaktadır. Birinci kat planı zemin kat planına benzerlik göstermektedir ve birinci katta, dört oda ve bir başoda olmak üzere toplam beş oda bulunmaktadır. Beş odanın yanı sıra, bir adet tuvalet, bir adet depo, balkon ve köşk yer almaktadır.



Tüm mekânlara ulaşım ortak bir sofadan sağlanmaktadır. Birinci kat da ki köşk den sofaya, sofadan tüm mekânlara ulaşılmaktadır. Yapı, ahşap kırma çatılı olup, üzeri Marsilya tipi kiremit ile kaplıdır. Geçmişte bu yapı da yaşamış Sayın Bahattin Erim, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yapıya üç basamak ile girildiğini belirtmektedir. Sokak cephesinden yapıya giriş yapıldığında, beş adet merdiven basamağı kullanılarak alt sofanın merkezine ulaşılmaktadır. Alt sofadan, diğer tüm mekânlara giriş sağlanmakta olup, doğu cephesinde alt sofa ile bahçeyi birbirine bağlayan bir giriş bulunmaktadır. Yaptığımız girişimler neticesinde kentimizde böyle bir projeyi hayata geçirmek hem tarihimize, hem ilçemize hem de gelecek nesillerimize önemli bir zenginlik sunacaktır. Konak, yerel hayat tarzını ön plana çıkaracak şekilde dizayn edilecek olup, proje çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 18.10.2017 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.