Bu doğrultuda, AK Parti Genel Merkezi, Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu’nun istifasını istedi. Altınsucu’nun yanı sıra, Tarsus ilçe yönetiminin de görevden ayrıldığı belirtildi.
Mersin’de “0” Çekilen İlçelerden Biri Tarsus
AK Parti'nin yerel seçimlerde “0” çektiği, yani hiçbir belediye başkanlığı kazanamadığı iller arasında yer alan Mersin, partinin teşkilat yenileme çalışmalarına dahil oldu. Genel Merkez’in yaptığı değerlendirmelere göre, Tarsus ilçe teşkilatında değişiklik yapılması gerektiğine karar verildi.
Tarsus’taki revizyonun ardından, parti içinde geniş çaplı bir temizlik beklentisi de gündeme geldi. Mersin’de özellikle MHP ile ittifak yaparak seçimlere katılan AK Parti, 4 ilde belediye başkanlığı kazanamayan partilerden biri oldu. Mersin’in yanı sıra, AK Parti'nin diğer bazı ilçelerinde de benzer revizyonların yapılacağı öngörülüyor.
İlçe Başkanlarının Değişmesi Bekleniyor
Tarsus’un ardından, diğer ilçelerdeki AK Parti başkanlarının da görevden alınması bekleniyor. Partinin yerel seçimlerde elde ettiği başarısız sonuçların ardından, Genel Merkez’in Mersin’deki teşkilatları yeniden yapılandırmayı hedeflediği ve bu kapsamda daha genç, dinamik ve yerel halkla daha güçlü bağlar kurabilen isimlerle yollarına devam etmeyi planladığı ifade ediliyor.
AK Parti'nin Mersin’deki revizyon süreci, partinin gelecekteki seçimlerde daha güçlü bir şekilde yerel yönetimleri kazanma hedefiyle yapılan ilk adım olarak yorumlanıyor.





