Mersin Anamurlular Derneği, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirerek resmen yapılanmasını tamamladı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda, tek listeyle gidilen seçim sonucunda derneğin ilk başkanı **Hasan Tarkan Gündoğmuş** oldu.

Ölüm Kavşağında Geç Gelen Önlem
Ölüm Kavşağında Geç Gelen Önlem
İçeriği Görüntüle

Genel kurulun açılışını Avukat ve CHP Yenişehir Meclis Üyesi Umut Akyüz yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oluşturulan divan heyetinde Tevfik Kadıoğlu başkan, Ergün Kayhan başkan yardımcısı, Serap Koçman ise yazman olarak görev aldı.

“Geçmişimizi unutmadan geleceğe birlikte yürüyoruz”

Derneğin kuruluş sürecinde geçici başkanlık görevini yürüten Elmas Aydın, yaptığı konuşmada kuruluşta emeği geçen herkese teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal vicdanın sesi olduğunu vurgulayan Aydın, “Bugün burada bir araya gelmek yalnızca bir buluşma değil; köklerimize olan bağlılığımızın bir göstergesidir. Geçmişimizi unutmadan, geleceğe birlikte yürümek için buradayız. Derneğimiz, Anamurluların kültürünü, dayanışmasını ve memleket sevgisini yaşatmak için önemli bir adım attı.” dedi.

Gündoğmuş: “Anamur kültürünü yaşatmak temel hedefimiz”

Seçimlerin ardından kürsüye gelen yeni başkan Hasan Tarkan Gündoğmuş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladığı konuşmasında, görevi büyük bir sorumlulukla devraldıklarını belirtti. “Mesleğim gereği yıllardır adaletin ve çözümün peşinde oldum. Şimdi aynı anlayışı, Anamurluların birliği ve dayanışması için sürdüreceğim.” diyen Gündoğmuş, derneği aktif, üretken ve toplum yararına çalışan bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Gündoğmuş, “Anamur kültürünü, geleneklerini ve değerlerini yaşatmak; bu mirası çocuklarımıza gururla aktarmak temel hedefimiz olacaktır. Kapılarımız bu amaç için çalışmak isteyen herkese açıktır.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu

Genel kurulda yapılan oylama sonucu derneğin yönetim ve denetim kurulları da netleşti.

Yönetim Kurulu (Asil):** Hasan Tarkan Gündoğmuş, Umut Akyüz, Havva Demir, Hasan Nuri Sinanoğlu, Elmas Aydın
Yönetim Kurulu (Yedek):** Fatih Arı, İbrahim Şık, Serap Koçman, Mükremin Yıldırım, Ertem Uymaz
Denetim ve Disiplin Kurulu (Asil):** Oğuzhan Doğan, Ahmet Seyhan, Nevzat Tufan
Denetim ve Disiplin Kurulu (Yedek):** Sakine Saman, Sayim Bülbül, Numan Özcan