Sosyal Yaşam Merkezi Silifke Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıda, Çocuk Meclisi üyeleri görev sürelerini tamamlamalarının ardından dönem sonu sertifikalarını Başkan Seçer'in elinden aldı.
Demokrasi, Çocuklardan Başlar
Başkan Seçer, yaptığı konuşmada demokrasinin önemini vurgulayarak, çocuklara küçük yaşlardan itibaren demokrasi kültürünü kazandırmanın, gelişmiş bir toplum için ne kadar hayati olduğunu dile getirdi. Seçer, “Demokrasi, özgür yaşam demek; kendi kararlarımızı alabilmek, hayatımızı şekillendirebilmek, toplumu ve dünyayı yönlendirebilmek demek. Demokrasiyi çocuklarımıza öğretirsek, toplumun geleceği sağlam temellere oturur” dedi. Ayrıca, Seçer Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin tarihine değinerek, demokrasinin oturmasıyla birlikte barış, refah ve kardeşlik ortamının sağlanacağını belirtti.
Çocuk Meclisi’nin Mersin Siyasetindeki Rolü
Çocuk Meclisi’nin, Mersin’in yerel siyasetine de etki ettiğine dikkat çeken Başkan Seçer, meclisin seçim süreçlerinde öğrendiklerinin ardından seçim kazanabilecek bilgi ve deneyime sahip olduklarını vurguladı. Çocukların siyasetle tanışmasının erken yaşlarda başladığını belirten Seçer, "Çocuklarımız siyasetin inceliklerini öğreniyor ve bunu başarıyla uyguluyorlar," dedi.
Başkan Seçer'den Teşekkür ve Başarılar
Başkan Seçer, görev süresi dolan Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür ederken, görevine devam edecek olanlara da başarılar diledi. Seçer, Çocuk Meclisi üyelerinin, Mersin'in her köşesindeki çocukların sorunlarını dile getirip çözüm aradıklarını ve toplumsal taleplerin bu meclis aracılığıyla yansıdığını belirtti. “Mersin siyasetinin gerçekleri Çocuk Meclisi’ne de yansıyor” diyen Seçer, çocukların katılımıyla siyaset ve karar alma süreçlerinin nasıl daha sağlıklı ve etkili hale geldiğini örneklerle anlattı.
Çocuk Meclisi Üyeleri Ne Dedi?
Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, meclisin kurulmasındaki amacın çocukların karar alma süreçlerine katılımını artırmak olduğunu belirterek, “Bu mecliste aldığımız kararların tek tek uygulandığını görmek, çocukların sesinin duyulmasını sağladı. Bununla gurur duyuyoruz,” dedi. Yeşilçayır, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği değeri hatırlatarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz!”
Rauf Bora Keskin ise, Çocuk Meclisi’nin 2 yıl boyunca Mersin’deki çocukların sesi olduklarını ve meclisin Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen bir dönemde kurulduğunu ifade etti. “Mersin’in her köyüne, her kasabasına dokunmaya çalıştık ve her kararımızda Mersin’deki bir çocuğun sesi olduk,” dedi.
Efe Tendik de meclisin, çocukların düşündüğünden daha fazlasını yapabileceğini gösterdiğini belirtti. “Burada çevreyle ilgili projeler geliştirdik, sosyal projelere imza attık ve her zaman çözüm üretmeye çalıştık,” diyen Tendik, bayrağı devralacak olanların çok daha güzel işler yapacağına inandığını ifade etti.




