Mersin’de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla sağlıklı yaşlanma ve hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Yürüyerek Gençleşiyoruz” etkinliğinin Mersin ayağı, Ulu Cami önünde başladı.

Katılımcılar buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Sağlıklı yaşlanma vurgusu
Etkinlikte toplumda sağlıklı yaşlanma bilincinin artırılması ve düzenli fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekildi.

Mersin'de Tutuklu Belediye Başkanları İçin Toplandılar Sonra Birbirlerini Protesto Ettiler
Mersin'de Tutuklu Belediye Başkanları İçin Toplandılar Sonra Birbirlerini Protesto Ettiler
İçeriği Görüntüle

Mersin Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, yaşlı bireylerin toplumun geçmişi ile geleceği arasındaki önemli bağlardan biri olduğu vurgulanarak sağlıklı, huzurlu ve aktif bir yaşam dileğinde bulunuldu.

81 ilde eş zamanlı yapıldı
Program, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Türkiye genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı etkinliklerin bir parçası olarak düzenlendi.

Mersin’deki yürüyüş, Ulu Cami–Cumhuriyet Meydanı güzergâhında tamamlandı.

Kaynak: Haber Merkezi