Tarsus’ta kentsel dönüşüm projesiyle yüzlerce vatandaşı mağdur ettikleri öne sürülen davada flaş karar çıktı.

Mahkeme, eski Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Ziya Kenğer ve İbrahim Taş’a toplam 60 yıl hapis ve yüz binlerce lira adli para cezası yağdırdı. Sanıklara “nitelikli dolandırıcılık” ve “organize dolandırıcılık” suçlamaları yöneltildi.

Mahkeme, paraların şahsi hesaplara aktarıldığını tespit ederken, her mağdur için ayrı ayrı ceza uyguladı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezaların ertelenmesine yer verilmedi.

BOZDOĞAN TESLİM OLDU, CEZAEVİNE GİRDİ!

Kararın okunmasının ardından Haluk Bozdoğan, Mersin Adalet Sarayı’na gelerek savcılığa teslim oldu.

İşlemleri tamamlanan eski başkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dosyaya göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlardan topladıkları milyonlarca lirayı şahsi hesaplarına geçirdikleri belirlenen sanıkların, çok sayıda mağdur yarattığı ifade edildi.

İŞTE HALUK BOZDOĞAN VE DİĞER SANIKLARA VERİLEN ŞOK CEZALAR!

Mahkeme, dolandırıcılık eyleminin birden fazla kişiye karşı ayrı ayrı işlendiğini belirterek her bir mağdur (katılan) için ayrı ceza tayin etti. İşte mahkeme zaptından derlenen o şok cezalar:

Bedir Doğan’a Karşı Eylemden: Sanıklar Haluk Bozdoğan, Ziya Kenğer ve İbrahim Taş’a ayrı ayrı 7 YIL 6 AY HAPİS ve 75.000 TL ADLİ PARA CEZASI,

Ali İlk’e Karşı Eylemden: Sanıklar Haluk Bozdoğan, Ziya Kenğer ve İbrahim Taş’a ayrı ayrı 10 YIL HAPİS ve 100.000 TL ADLİ PARA CEZASI,

Mersin Milletvekili Perihan Koca: “Her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor”
Mersin Milletvekili Perihan Koca: “Her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor”
İçeriği Görüntüle

Demet İlk ve Seher İlk’e Karşı Eylemden: Sanıklar Haluk Bozdoğan, Ziya Kenğer ve İbrahim Taş’a ayrı ayrı 8 YIL 9 AY HAPİS ve 87.500 TL ADLİ PARA CEZASI,

İsa Erpehlivan’a Karşı Eylemden: Sanıklar Haluk Bozdoğan, Ziya Kenğer ve İbrahim Taş’a ayrı ayrı 6 YIL 3 AY HAPİS ve 50.000 TL ADLİ PARA CEZASI verildi.