Burdur'a huzurevi yapılacak

- 23 dönüm arazi üzerine kurulacak huzurevinin yapımına 2016 yılında başlanacak

Burdur'a huzurevi yapılacak

- 23 dönüm arazi üzerine kurulacak huzurevinin yapımına 2016 yılında başlanacak

27 Ekim 2015 Salı 09:18
Burdur'a huzurevi yapılacak

BURDUR (AA) - Burdur'a "Sokak Tipi Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi" yapılacağı bildirildi. 

Burdur Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Kışla Mahallesi'nde yaptırılacak merkezin inşaatına 2016 yılında başlanacak. Burdur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce 12 ve hayırsever Nural Turhan tarafından 11 dönüm olmak üzere 23 dönümlük arazi, Sokak Tipi Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi yapılmak üzere bakanlığa hibe edildi.

Vali Hasan Kürklü, dernek ve Turhan adına Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Yalçın'a teşekkür plaketi vererek, merkezin Burdur için çok güzel bir yatırım olacağını söyledi. Merkezin tek katlı, yaşlıların bahçeye, sokağa çıkabileceği bir şekilde planlandığını anlatan Kürklü, şöyle konuştu:

"Merkez yatırım planına girdi. Paramız hazır. Proje çalışmaları son aşamaya geldi. Bir ay içerisinde proje ihalesi yapılacak ve ardından huzurevimizin yapım ihalesine geçilecek. Sayın Bakanımız da Burdurlu olmanın da verdiği avantajla çok büyük destek veriyor. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür bağışların Burdur'umuzda yaşayan diğer hayırseverlerimize örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Orada kalacak vatandaşlarımız da hayırseverlere hayır dualarını eksik etmeyeceklerdir."

Kürklü yaşlıların merkezde toprakla, bahçeyle uğraşabilecekleri, bir mahallede yaşıyor gibi aile ortamında yaşamlarını sürdüreceklerini kaydetti. 

Dernek Başkanı Yalçın ise böyle bir yatırıma öncülük yaptıkları için sevinçli olduklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
BurdurHuzureviYaşlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.