Elmalı'daki sağanak

- Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi'nde dün öğleden sonra etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde hasar tespit çalışmalarına başlandı

Elmalı'daki sağanak

- Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi'nde dün öğleden sonra etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde hasar tespit çalışmalarına başlandı

21 Eylül 2015 Pazartesi 14:53
Elmalı'daki sağanak

ANTALYA (AA) – Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi'nde dün öğleden sonra etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selle ilgili belediye ekipleri ve AFAD tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Hasar tespit çalışmalarına, Elmalı Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve AFAD ekipleri katıldı.

Özdemir Mahallesinde yaşanan sel bölgesinde incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yazıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, vatandaşlardan bilgi alarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, dün öğleden sonra etkili olan sağanak sonrasında mahallede selin meydana geldiğini anlatarak, sel nedeniyle 15 ev ve bazı hayvan ağıllarının kısmen zarar gördüğünü, 6 küçükbaş hayvanın da telef olduğunu söyledi.

Elmalı Belediyesi olarak sel olayı yaşanır yaşanmaz bölgeye ekiplerin müdahale ettiğini ifade eden Öztekin, "Şu anda da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz, Fen İşleri Daire Başkanımız ve ilçeler koordinatörümüz ile Özdemir Mahallemizde incelemelerde bulunduk. Dünden bu yana belediye ekiplerimiz bölgede çalışıyor, bugün de Büyükşehir Belediyemize ait iş makinaları bölgede çalışmalar başladılar. Tek sevindirici olan can kaybının olmaması, vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici de sel olayı yaşandığı bilgisi ulaşır ulaşmaz, ilgili birimlerle irtibata geçerek bölgede ihtiyaç duyulan çalışmaları başlattıklarını, bugün de bölgeye gelerek yaşanan olayı yerinde gördüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaşanan afetin yaralarını sarmanın yanı sıra, bir daha yaşanmaması için neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini kaydeden Ekici, şöyle konuştu:

"Elmalı Belediye başkanımız olayın meydana geldiği andan itibaren burada. Gerekli tedbirler alınmış, çalışmalar halen devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde gerekli iş makinası ve iş gücü desteğini sağladık. Ayrıca ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza gerekli destekleri de sağlayacağız. Bunun yanında burada bir daha sel yaşanmaması için ileriye dönük ne gibi tedbirler alabiliriz bunu değerlendiriyoruz. Tekrar vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, can kaybının olmaması en büyük sevincimiz" dedi.

Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi’nde dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağışla birlikte sel meydana gelmiş, selde 15 ev, hayvan ağılları, ve mahallenin alt yapısında hasar meydana gelmiş, ayrıca altı adet küçükbaş hayvan telef olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.