Atatürk Parkında Liman Protestosu

Mersin’in sembolü olan Atatürk Parkı’nın, konteynır limanının genişletilmesi kapsamında önünün betonla doldurulacak olmasına tepkiler devam ediyor.

Atatürk Parkında Liman Protestosu

Mersin’in sembolü olan Atatürk Parkı’nın, konteynır limanının genişletilmesi kapsamında önünün betonla doldurulacak olmasına tepkiler devam ediyor.

19 Mart 2021 Cuma 17:59
Atatürk Parkında Liman Protestosu

Bugün Mersin Atatürk Parkı önünde, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, CHP İl Başkanı Adil Aktay, DİSK üyeleri ve çevreci sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılacak olan konteynır limanı için protesto eylemi yapıldı.

Mersin’den Elini Çek!

Halk ile birlikte gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP’li Başarır, “TBMM Genel Kurulu’nda belirttiğim gibi ben yatırıma, limana karşı değilim. Ben talana ve soyguna karşıyım. Mersin’le ilgili bir tasarruf olacaksa Mersinliye sorun. Bir firmayı zenginleştirmek için denizimizi doldurmayın. Biz Mersin’in talan edilmesine, doğasının, çevresinin katledilmesine karşıyız. Buradan Cumhurbaşkanına bir kez daha sesleniyorum: Mersin’den elini çek! Biz Mersin’i beton olarak görmek istemiyoruz.

Benim babam burada denize girdi. Ben burada denize girdim. Çocuklarımın ve torunlarımın da burada denize girmesini, burada büyümesini istiyorum. Eğer ki bu kirli adımlara devam edilirse, tüm Mersin olarak gerekirse 365 gün bu parkta yatacağız. Gerekirse tüm Mersin olarak dozerlerin, greyderlerin önüne yatacağız. Buradan Sayın Bakan’a da bir şey söyleyeyim: Çayını iç, kahveni iç, Ankara’ya dön Sayın Bakan!” dedi.

CHP Milletvekilleri ve halkın yürüyüş yapmasını engellemek isteyen güvenlik güçleriyle konuşan CHP’li Ali Mahir Başarır, “Yürüyüşümüze devam edeceğiz” diyerek tepki gösterdi ve topluca protesto yürüyüşüne devam edildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 19.03.2021 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.