BAŞBAKAN'IN DİNLEME KORKUSU SÜRÜYOR !

Başbakan'ın dünkü bir özel görüşmesinde sorulara "Dinleme yapılır burada konuşmayalım" demiş...

BAŞBAKAN'IN DİNLEME KORKUSU SÜRÜYOR !

Başbakan'ın dünkü bir özel görüşmesinde sorulara "Dinleme yapılır burada konuşmayalım" demiş...

21 Şubat 2014 Cuma 10:07
BAŞBAKAN'IN DİNLEME KORKUSU SÜRÜYOR !

 Erdoğan, ofisine böcek  yerleştiren  ve dinleyenin emniyet görevlisi olduğunu açıkladı, ‘ancak yurt dışına kaçtıkları için yakalanamadılar’ diye konuştu. Milletvekilleriyle kahvaltılı istişarelere dün devam eden Başbakan Erdoğan, istihbaratla ilgili bir  soru  üzerine, “Bunlar dinlenen konular. Her  yer  dinleniyor. Bunlar burada konuşulacak işler değil” diyerek konuyu kapattı.

 

Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün  haberine  göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde kahvaltılı istişare toplantılarını dün de sürdürdü. AK  Parti  Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Erdoğan Pazartesi günü 3. milletvekili grubuyla bir araya gelerek seçim öncesi vekilleriyle istişare toplantılarına nokta koyacak. Önceki günkü ilk toplantıda olduğu gibi dünkü toplantının da ana gündem maddesini “parelel devlet” yapılanması oluşturdu. AK  Parti  kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Subayevleri’ndeki özel konutunun altında  yer  alan ofisinde bulunan dinleme cihazını oraya yerleştiren  kişinin kimliği ve bağlantılarının duyurulmasının beklendiği bir süreçte vekillerine  sürpriz bir açıklama yaptı. Kimlikleri tespit edilen bu kişilerin “emniyet görevlileri” olduğunu, birinin “casusluk” yaparken diğerinin “dinleme” yaptığını anlatan Erdoğan, “Ancak yurtdışına kaçtıkları için yakalanamadılar” bilgisini verdi. Erdoğan daha sonra milletvekillerinin, görüşlerini dinleyip sorularını  yanıtladı.



‘Allah’ın dediği olur’


Erdoğan, “Bunların hedefi sizsiniz. Size bir şey olursa AK Parti’nin dağılacağını düşünüyorlar. Onun için sağlığınızla ilgili spekülasyonlar çıkartıyorlar” diyen vekiline, “Herkes ne derse desin Allah’ın dediği olur” karşılığını verdi. Erdoğan ardından AK Parti’nin artık kurumsallaşmış bir  parti olduğunu vurguladı.

‘1 milyar dolarlık rant’

17 Aralık sürecinin başlangıcının 7 Şubat’ta MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması olduğunu tekrarlayan Erdoğan’ın, o dönemde yapılan görüşmelerde kendilerine farklı mesajlar verildiğini, bugün karşı karşıya olunan durumun ise çok farklı olduğunu ifade ederken, “Çok safmışız. İyi niyetlişmişiz. O zaman bize denilenlere inandık” dediği belirtildi. Erdoğan, dershaneler konusunun gündeme getirilmesi üzerine ise, “Bu mesele bizim 10 yıldır söylediğimiz bir konu. Bunların asıl dertleri 1 milyar dolarlık rant” diye konuştu.

‘Oy oranlarımız iyi’

Erdoğan, paralel yapının AK Parti’nin oy kaybını hedeflediğini anlatırken ise, “Endişeye mahal yok. Anket sonuçları çok iyi geliyor. Olağanüstü birşey olmazsa oy oranlarımız iyi” sözleriyle vekillerini rahatlattı.

‘Dinlenen konular’

Erdoğan, cemaatin çok sayıda okulu olduğunu anımsatarak, “Yabancı istihbarat servisleri bizim aleyhimize bunları kullanıyorlar. Bizim istihbarat bunlara karşı ne yapıyor?”  sorusunu  yönelten vekiline ise, “Bunlar dinlenen konular. Her  yer  dinleniyor. Bunlar burada konuşulacak işler değil” karşılığını verdi.

Yedek  vekillik olabilir

Türkiye’de ‘ yedek  milletvekilliği’  sistemine  geçilmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini yinelerken, bazı milletvekilleri, “Anadolu’da bu nedenle adam öldürülür” ifadeleri üzerine, “Bu gerekçeyle adam öldürecekse öldürsün” esprisini yaptı. Ardından da, “Olur mu böyle şey” dedi. Erdoğan, yedek milletvekilliğinin milletvekili transferlerini önleyeceğini vurgularken de, “Yedek milletvekilliği  sistemi olursa kimse istifa edemez. İstifa edip başka partiye geçemez” dedi.

‘Kestanepazarı’ndakiyle Pensilvanya’daki aynı değil’

Cemaatin samimi tabanıyla bir meseleleri olmadığını vurgulayan Erdoğan’ın, konuşması sırasında Fethullah Gülen’in eski Fethullah Gülen olmadığına yönelik, “Kestanepazarı’ndaki ile Pensilvanya’daki aynı değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Gülen 1966’da, İzmir merkez vaizliği görevinde bulunmuş, Kestanepazarı Camiinde verdiği vaazların yanı sıra, Kestanepazarı Kur’an kursunda idarecilik yapmıştı. Erdoğan, cemaatin yurtiçinde, yurtdışında çok sayıda okulu olduğunu anımsatarak, “Yabancı istihbarat servisleri bizim aleyhimize bunları kullanıyorlar. Bizim istihbarat bunlara karşı ne yapıyor?” sorusunu yönelten vekiline ise, “Bunlar burada konuşulacak işler değil” karşılığını verdi.

‘Böcek raporu için baskı gördüm’

Görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Hasan Palaz, Başbakan Erdoğan’ın ofisine konulan dinleme cihazlarıyla ilgili raporda tahrifat yapması için baskı gördüğünü öne sürdü. Radikal’in internet sitesinde yer alan habere göre, Palaz şu açıklamaları yaptı: “Ocak 2012’de MİT’ten gönderilen bir dinleme cihazının incelenerek kaynağı ve ömrü konusunda bilimsel rapor hazırlamam istendi. Hazırladığımız rapor 2012 yılı Ocak ve Mart aylarında MİT’e teslim edildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gelen çağrı üzerine bilgi verdim ve uzmanlık görüşümü ifade ettim. Kasım 2013’te yeniden bilgime başvuruldu. İkinci kez bilgime başvurulmasından sonra etkili bazı kişilerce; raporun içeriğinin ‘beklentiyi’ karşılamadığı, raporu tekrar istenen şekilde hazırlayıp sunmaz isem görevimden alınacağım açıkça ifade edildi. Tarafıma ifade edilen ‘beklenti’ böceğin kullanıma girdiği tarihin gerçek tarihten başka bir tarih olarak değiştirilmesiydi. Aksi halde ‘birilerinin adamı’ olarak fişlenip görevden alınacağım belirtildi.”

Vatan

Son Güncelleme: 21.02.2014 10:09
Anahtar Kelimeler:
BaşbakanTelefon Dinleme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.