Ve Savaş İçin Düğmeye Basıldı.

ABD savaş hazırlığında: Adana'yı terk edin

Ve Savaş İçin Düğmeye Basıldı.

ABD savaş hazırlığında: Adana'yı terk edin

06 Eylül 2013 Cuma 20:05
Ve Savaş İçin Düğmeye Basıldı.
ABD, Adana’daki Konsolosluğu’nda görevli personelin acil durum ekibi hariç bölgeden çekilmesi ve diplomatların ailelerinin de Adana’dan ayrılması emri verdi.Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre ABD Senatosu’nun Beyaz Saray’a Suriye’yi vurma yetkisi veren yasa tasarısı onaylamasından günler önce ABD Dışişleri Bakanlığı savaş hazırlıklarında son aşamaya geldi.





Washington yönetimi, saldırıdan önce cuma sabahı bir duyuru yayınlayarak Türkiye, Lübnan ve Irak’ı potansiyel risk altındaki ülkeler arasında sayarak Adana Konsolosluğu ve Beyrut Büyükelçiliği’nin acil durum personeli hariç boşaltılması emir verdiğini duyurdu. ABD vatandaşlarını da bu ülkelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı. ODTÜ'de vekil direnişi !Beren Saat hem kör hem sağır !Projepedia 6 Eylül23 yaş farkına rağmen evlendi.




Başbakan yine o hareketi yaptı !arabacomErdoğan'dan Rusya'da flaş açıklamalarG-20'ye damga vuran kare !Yayınlanmadan olay oldu !Hamile doktora kadın dayağı !Obama görüşmesine böyle gittiBinlerce kişiye iş fırsatıİşte Süper Lig'in süper transferleriKan donduran görüntü ! (18+)Bu haber Sarıgül'ün İstanbul hayalini bitirebilirBakanlık, İsrail konusunda, halen geçerli olan seyahat uyarısını 19 Haziran’da yaptığı için tekrar bir duyuru yayınlamadı.





Bakanlık duyurusunda Adana’daki personel ve ailelerinin bölgeden ayrılması için karar alındığı belirtilerek, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ABD vatandaşlarına da Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmemelerini tavsiye ettiği ifade edildi. 6 Eylül itibariyle Adana’daki konsolosluk personelinin çekilmesi izni verildiği hatırlatarak Türkiye’den ayrılmaya çalışacak ABD vatandaşlarının da seyahatleriyle ilgili detaylardan kendilerinin sormlu olacakları vurgulandı. Bölgenin boşaltılması için masraflarını ABD hükümetinin karşıladığı özel bir uçuş olmadığı ifade edildi.





ŞİDDET UYARISI

Aynı uyarıda, Türkiye’de kalacak ABD vatandaşlarının şiddete uğrama riski de taşıdıkları belirtildi ve “ABD vatandaşlarının gösteriler ve geniş katılımlı toplantılardan kesinlikle uzak durmalarını istiyoruz. Barışçıl gösteriler bile şiddete dönüşebilir” denildi. Ardından Türkiye’de kalacak ABD vatandaşlarına acil durumlar için başvurabilecekleri telefon numaraları, adresler ve web siteleri verildi.




"LÜBNAN'I TERK EDİN"

ABD Dışişleri Bakanlığı Lübnan'daki diplomatlarına da güvenlik endişeleri gerekçesiyle ülkeyi terk etmelerini söyledi. Bakanlık, Lübnan'daki vatandaşlarından da acilen ülkeyi terk etmelerini istedi.





ANKARA YA DA İSTANBUL’DA ÇALIŞACAKLAR

Yine Hürriyet'ten Zeynep Şafak'ın haberine göre Suriye'ye müdahaleye senaryoları tartışılırken, ABD dikkat çekici bir karara daha imza attı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki diplomatların geri çekileceğini ve Adana’daki konsolosluk çalışanlarının sayısını azaltılacağını açıkladı.



ABD’nin Ankara Büyükelçiliği T.J. Grubisa, karara ilişkin “Bu isteğe bağlı bir karar. Diplomatlarımız Türkiye’de çalışmaya devam edecek” dedi. ABD’den gelen açıklamayı Hürriyet’e değerlendiren Grubisa, şunları söyledi: “ABD Dışişleri Bakanlığı önlemleri arttırmak amacıyla Adana’da yaşayan zorunlu personel dışındaki personel ve ailelerinden Adana’dan ayrılmak isteyenlerin gitmelerine onay verdi. Bu karar, zorunlu olmayan görevlerdeki ABD vatandaşı personellerimizden, izinli ayrılmak isteyenlerin Adana’dan, görevlerini devam ettirmek üzere Ankara ya da İstanbul’a gidebilecekleri anlamına geliyor.”




BAŞBAKAN: İLK VURACAĞI YER BİZİZ !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında G-20′ye katılan liderlerin Suriye’ye operasyon konusunda anlaştığını söyledi. Liderlerin BM raporunu beklemek gerektiğini söyleyen Erdoğan yine gönüllüler koalisyonu dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Komşuda yangın başlamıştır. İlk vuracağı yer biziz. O yüzden yangını söndürmemiz lazım. Kurda merhamet kuzuya eziyettir, biz bunu yapamayız. MHP’nin Suriye konusunda CHP ile yan yana durması, aynı şekilde yaklaşması MHP’ye oy veren kardeşlerimiz düşünmesi gereken bir konudur"




Kaynak:
Hürriyet

Son Güncelleme: 06.09.2013 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.