Mersin’de Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen 2’nci Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.
Etkinliğin en dikkat çeken konuğu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kılıçdaroğlu’nun 22 Ağustos Cumartesi günü Mersin’de Yörüklerle buluşması beklenirken, programın geniş katılımla gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
Kılıçdaroğlu’nun programı doğrultusunda 22 Ağustos Cumartesi günü saat 09.30’da Gözne gişelerinde karşılanması ve ardından Tırtar Mahallesi’ndeki 2’nci Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği’ne geçmesi bekleniyor.
Yörük kültürü Mersin’de yeniden canlanacak
Geleneksel Yörük kültürünün ön plana çıkarılacağı etkinlik, yalnızca siyasi bir buluşmayla sınırlı kalmayacak. Program kapsamında Yörük göçü yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Yürüyüşün ardından halk oyunları gösterileri, Yörük sohbetleri ve yöresel konserler düzenlenecek. Böylece Mersin’in köklü Yörük kültürü, müzikten halk oyunlarına, geleneksel sohbetlerden ortak buluşmalara kadar farklı etkinliklerle yaşatılacak.
Mersin’de gözler 22 Ağustos’a çevrildi
Kılıçdaroğlu’nun Yörüklerle gerçekleştireceği buluşmanın etkinliğin en çok ilgi çeken bölümlerinden biri olması bekleniyor.
Vatandaşlarla bir araya gelmesi planlanan Kılıçdaroğlu’nun Yörük kültürünün temsilcileriyle kuracağı temas da programın dikkat çeken başlıkları arasında yer alıyor.
Mersin’in birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışının öne çıkarılacağı etkinlikte, Yörüklerin geleneksel yaşam kültürü de geniş bir katılımla gündeme taşınacak.
22 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek buluşma, hem Yörük kültürünün görünürlüğünü artırması hem de Mersin’de farklı kesimleri bir araya getirmesi açısından kentin gündeminde önemli bir yer tutmaya hazırlanıyor.





