Aslanköylü Kadınlara Ödül

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Sanat Ödülüne Layık Görüldü.

Aslanköylü Kadınlara Ödül

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Sanat Ödülüne Layık Görüldü.

15 Haziran 2012 Cuma 21:15
Aslanköylü Kadınlara Ödül

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) 8. Yılın Girişimcileri Ödülleri kapsamında verilen ‘Sanat Ödülü’ne, Mersin’in Arslanköy kasabasında yaşayan kadınların kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu değer görüldü.11 yılda onlarca oyun sergileyen ve tamamı çiftçi kadınlardan oluşan topluluk adına ödülü Ümmiye Koçak, önceki MESİAD Başkanı Ali Doğan’ın elinden aldı.







 
Koçak, “11 yıl önce Anadolu kadının, Mersin’in, Türkiye’nin sesini duyurmak için yola çıkmıştık.  Bugün buralara geleceğimiz hiç aklımıza gelmezdi” dedi.Mersin Sinema Derneği işbirliğinde ‘Yün Bebek’ adlı ilk sinema filmlerini çektikleri de kaydeden Koçak, filmin tamamlanmasına destek veren valiliğe, belediyelere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.




 





















MESİAD ödül kurulu, Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu, zor şartlara rağmen tiyatro sanatına emek vermeleri, yurtiçi turnelere çıkmaları ve Mersin’in adını yurt dışında duyurmaları nedeniyle ödüle değer buldu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.