Bunu da Yayınlayın !

Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin reklamlara tepkiler dinmezken, ünlü tarihçi İlber Ortaylı sosyal medyadaki paylaşımı ile nükleercileri fena köşeye sıkıştırdı.

Bunu da Yayınlayın !

Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin reklamlara tepkiler dinmezken, ünlü tarihçi İlber Ortaylı sosyal medyadaki paylaşımı ile nükleercileri fena köşeye sıkıştırdı.

21 Nisan 2015 Salı 10:21
Bunu da Yayınlayın !
Türkiye’nin ilk nükleer santrali olarak Mersin’in Gülnar İlçesi Akkuyu mevkiinde kurulması planlanan Akkuyu Güç Nükleer Santrali’nin, televizyon ve billboardlarda ki reklam çalışmalarına tepkiler artarak sürüyor. CHP’li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Meclis’e taşıdığı, pek çok kesimden de tepki gören reklam filmi ile ilgili bir tepki de ünlü tarihçi İlber Ortaylı’dan geldi.



“İNSANLIK SUÇU”

Ortaylı, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı Çernobil Nükleer Kazası nedeniyle ciddi sağlık sorunlarıyla baş etmek zorunda kalan çocuklara ilişkin bir fotoğraf ile nükleer santral reklamlarına ilişkin şu ifadelere ver verdi: “Nükleer Santral reklamında çocukları oynatmak, o günahsızları kullanmak bile insanlık suçudur. Bunu da oynatsanıza!”.
Reklamlarda pilot olarak görünen tiyatrocu Ayhan Kanal ise ‘sol bir dünya görüşüne sahip olduğunu’ ve ‘elektronik firmasının reklamı’ denilerek kandırıldığını açıklamıştı.



AÇIK İHBAR

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise, Akkuyu nükleer santral ilanlarının yanıltıcı ve hatalı olduğunu iddia etti ve “İlan ve Reklam Kurulu”nu göreve çağırdı. Olcar da, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’yi dışa bağılılıktan kurtaracağını belirten bilboardlardaki ilanların aksine Akkuyu ve Sinop Nükleer Santrallerinin Türkiye’nin enerji ihtiyacının sadece yüzde 7’sini karşılayabileceğini, durum böyle olunca insanların yanıltıldığını ifade etti ve “Bu insan aklı ile dalga geçmek değil midir? Bu ilan yanıltıcı ve hatalı bir ilandır. İlan ve Reklam Kurulu’nu konuyu incelemeye ve gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi.
Son Güncelleme: 22.04.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.