Gidişat Endişe Verici

Türkiye Barış Meclisi, terör saldırısını ve sonrasında gelişen ırkçı kışkırtmaları değerlendirdi

Gidişat Endişe Verici

Türkiye Barış Meclisi, terör saldırısını ve sonrasında gelişen ırkçı kışkırtmaları değerlendirdi

22 Ağustos 2012 Çarşamba 20:50
Gidişat Endişe Verici

Gazintep’te yapılan bombalı saldırının endişe verici olduğunu kaydeden Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi Sözcüsü Ayşe Aydoğan, hem terörü hem de patlamanın üzerinden birkaç dakika geçmesinin ardından yaşanan ırkçı saldırıları kınadıklarını söyledi.Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi,  Gaziantep’te yaşanan patlama ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle basın açıklaması yaptı.








 
Açıklamayı okuyan Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi Sözcüsü Ayşe Aydoğan, patlamanın üzerinden birkaç dakika geçmesinin ardından yaşanan ırkçı saldırıların yaşandığına dikkat çekti. “Barış ortamının tesis edilmesinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesine olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmıştır” diyen Aydoğan, sorunların şiddete başvurulmadan çözülmesinin yolunun demokrasi ve hukuk devletinin bütün kurumlarını işletmekten geçtiğini kaydetti.




 
Aydoğan, “Toplumda öfke, nefret ve kamplaşma duygularının yerleşmesine hizmet edecek yayın ve açıklamalardan kaçınılması hususunda azami gayret sergilenmesi gerektiğine dikkat çekmek isteriz. Bu hususta özelikle de AKP kurmayları ve hükümet yetkililerin dikkat etmesi toplumsal hassasiyetler açısından önem taşımaktadır” diye konuştu.Türkiye’nin barışına hizmet etmeyecek tutum ve davranışlardan herkesin özenle kaçması gerektiğini ifade eden Aydoğan, yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara da acil şifalar dilediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 24.08.2012 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.