Hişt! Hişt! Sakin Ol, Sinirlerine Hâkim Ol!

Gazeteci-Yazar Ender Can Kayıhan kaleme aldı. "Hişt! Hişt! Sakin ol, sinirlerine hâkim ol"

Hişt! Hişt! Sakin Ol, Sinirlerine Hâkim Ol!

Gazeteci-Yazar Ender Can Kayıhan kaleme aldı. "Hişt! Hişt! Sakin ol, sinirlerine hâkim ol"

01 Aralık 2021 Çarşamba 19:51
Hişt! Hişt! Sakin Ol, Sinirlerine Hâkim Ol!

Hişt! Hişt! Sakin ol, sinirlerine hâkim ol!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı üçüncü birleşimi, meclisin her zamanki tansiyonu yüksek toplantılarının ötesinde bir atmosfer de gerçekleşti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üçüncü birleşiminde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Bütçesi oybirliğiyle kabul edildi.

Ancak gündemin en dikkat çekici maddelerinden birisi olan Başkan Seçer’e 265 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmemesi hakkındaki davada verilen yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili madde, yeniden görüşülmek üzere idare tarafından geri çekildi.

Başkan Seçer, “Bu konuda her iki grubun hukukçu Meclis üyeleriyle bazı değerlendirmelerde bulunduklarını belirtirken “Şuna karar verdik: bu maddeyi şimdilik geri çekiyoruz idare olarak.

Gelecek toplantılarda biz de tekrar bir değerlendirme yapacağız” sözleri ile adeta mecliste gerilen tansiyonu düşürmeyi seçti.

Gelelim bütçe gerçekleşmesine;

Seçer’e yöneltilen “hizmet etmiyor” eleştirilerini çok da yerinde bulmayanlardanım…

Pandemi ve ekonomik şartlardaki bütçe kısıtlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesini ’de sarsmışa benziyor…

Seçer’in “Siz 3 milyar 665 milyon bütçemle benden 366 milyar liralık projeleri istiyorsunuz” sözlerini dikkate almadan konuyu değerlendiremeyiz…

Yatırımcı bir belediye haline dönüşen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde şu anda 5'inci sırada…

Büyükşehir yıl sonuna kadar 2 milyar 670 milyonluk parasal değere erişeceği ön görülüyor…

Toplam bütçesi 2 milyar 695 milyon lira olan Büyükşehir %100 bir gerçekleşme oranını tutturacağını şimdiden söyleyebilirim.

Görüşmelerin ve maddeler üzerinde söz alınmasının uzaması üzerine tansiyon iyiden iyiye gerilince akşam saat 19:00’de bitmesi beklenen meclis saat 23:00 sularına kadar sarktı.

Bu tarihi mecliste cereyan eden olayları kentin gazetecileri ise günün sabahında öğrendi.

Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arasında yaşanılan söz düellosu ara verilen mecliste koridorlara taşınınca tansiyon iyiden iyiye gerildi.

Başkan Gültak’ın her meclis toplantısında Vahap Seçer ile arasında geçen söz düellosu acaba kime neyi kazandırıyor?

Tüm Mersin Halkı’nın yerel kanallardan, sosyal medya’dan canlı olarak takip ettiği ve akabinde ertesi gün yerel gazetelerde ve internet haber sitelerinde olayın yansımalarını takip ettiği bu tartışmanın kazananının kim olduğu? sorusundan öte, kimin daha hizmet odaklı belediyecilik yaptığının sorgulanacağını bilmesi gerekmez mi?

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak dün mecliste yaşanılanlara ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada;“Çamlıbel Marina projesi ile ilgili olarak bize ve AK Partili bakanlarımıza iftira atılmasını asla kabul eedemeyeceklerini belirtti.

Sayın Seçer’i ispata davet ediyor, varsa elinde bilgi-belge savcılığa suç duyurusunda bulunmaya çağırıyorum” dedi.

Büyükşehir meclisindeki kritik görüşmelerde en dikkat çekici tutumu ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz gösterdi.

Özellikle Başkan Yılmaz’ın Seçer’e 265 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmemesi hakkındaki davada verilen yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili yaptığı değerlendirme hukukçu kimliğine ve siyasi duruşu (Cumhur İttifakı Üyesi) ile tutarlıydı.

Madde, üzerinde söz alan Başkan Yılmaz, gerek hukukçu kimliğinin gerekse son süreçte gösterdiği akli selim ve olgun tavırları ile meclisi takip eden taraflı tarafsız her kesimin beğenisi ve desteğini alıyor.

“Toroslar Maratonu” ile İlçe’nin yıllardır eleştirile gelen sosyalleşme eksikliğine önemli bir katkı sağlaması seçmeninde beğenisini kazanmış görünüyor.

Yıllardır böylesi güzel bir aktiviteye aç olan Toroslar ilçesi sakinleri 7’den yetmişe geçtiğimiz gerçekleşen maratonu yoğun bir katılım gösterdi.

Başkan Yılmaz’ın Büyükşehir Meclisi’nde hukukçu kimliği ile harmanladığı başkanlık profili 31 Mart 2024 Belediye seçimlerine giden süreçte kendisine büyük bir kredi sağlıyor.

İki çift sözde meclis üyelerine …

Mersin Büyükşehir Meclisinin her bir üyesinin kendisini yerel bir parlamenter olarak TBMM’deki vekillere denk görmesi gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim…

Demem o ki sizi Mersin halkı Mersin’e hizmet üretilmesi için o meclise gönderdi.

Polemiklerin yeniden seçilmenize katkısı ise matematikteki etkisiz elaman olan sıfır (0) kadar olduğunu unutmamanızı öneririm!

Tribünlere oynayan herkes ’in günü ve saati geldiğinde kurulacak seçim sandığında tartılacağını unutmaması gerektiğini hatırlatmak isterim…

Ülkenin yorucu ve gergin gündeminden yorulan ve ekonomik cenderenin altında inleyen halkın gerçeklerini görmeyenlere son sözüm;

Kazananın Mersin ve Mersin halkının olacağı bir yönetim anlayışının hâkim olması dileği ve temennisiyle sakin, kavgadan gürültüden uzak günler dilerim…

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 02.12.2021 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.