Kadının Eşit Temsili İçin Çalışıyoruz

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

Kadının Eşit Temsili İçin Çalışıyoruz

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

07 Mart 2013 Perşembe 22:47
Kadının Eşit Temsili İçin Çalışıyoruz

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, Türk kadınının, dünyanın pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini belirterek, "Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atamızın kadına verdiği değerden yola çıktık ve tüzüğümüze koyduğumuz yüzde 33 cinsiyet kotasıyla siyasette kadının eşit temsili noktasında büyük bir adım attık. Şimdi bize düşen, bunu daha ileriye götürmek için çalışmaktır." dedi




CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü yayımladığı mesajla kutladı. Yılmaz mesajında şunları kaydetti: "Tarihimize baktığımızda Türk kadının toplum içerisinde sosyal ve iktisadi hayatta yer aldığını görürüz. Bu çalışmalar Türk kültüründe kadının yerini göstermektedir. Yer yer kadınlar ikinci planda kalsa da Cumhuriyet kazanımlarıyla olumlu gelişmeler olmuştur. Ulu Önder Atatürk birçok ülkeye göre çok daha önce kadınların haklarına sahip çıktı. Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile Türk kadınının eğitim alanına topluma erkeklerle eşit katılımı konusunda tedbirler alındı.



İlerleyen yıllarda Medenî Kanun'daki değişikliklerin yanında Türk kadınına siyasal yaşamda da haklar verildi. Daha birçok Avrupa ülkesinde yokken Türk kadınına 1930’da belediye seçimlerinde, 1934’de de milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu haktan sonraki ilk seçimlerde TBMM’de 18 kadın milletvekili yer aldı. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atamızın kadına verdiği değerden yola çıktık ve tüzüğümüze koyduğumuz yüzde 33 cinsiyet kotasıyla siyasette kadının eşit temsili noktasında büyük bir adım attık. Şimdi bize düşen, bunu daha ileriye götürmek için çalışmaktır.



Kadının olduğu yerde şiddetten ve kargaşadan uzak, daha insancıl, sevginin hakim olduğu bir ortam yaşanıyor. Kadınların hak ettikleri şekilde temsil edildiği, toplumsal eşitliğin tam olarak yaşandığı, kadınların gururla ve özgüvenle ‘ben kadınım’ dediği günler için kadınlar haklarını savunmaya devam edecek, biz de destek vermeyi sürdüreceğiz.”Son 10 yılda kadına şiddetin arttığına da dikkat çeken Yılmaz, AKP döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığını söyledi. Yılmaz son olarak, Türkiye’nin AKP döneminde, kadın-erkek eşitliği sıralamasında 132 ülke arasında 127'nci sıraya kadar gerilediğini ifade etti. Yılmaz kaydetti:



"Günümüzde kadına şiddet dünyanın bir sorunu fakat Türkiye'de bu oran azımsanamayacak kadar fazla. Yapılan araştırmalar son 7 ayda 226 kadının öldürüldüğünü, 478 kadının tecavüze, 722 kadının ise tacize uğradığını gösteriyor. 6 bin 423 kadın ise maalesef aile içi şiddet nedeniyle hastaneye başvurmuş. Türkiye'de her 3 kadından biri şiddete maruz kalıyor. Ve maalesef bazı erkeklerin zekalarıyla çözemedikleri sorunları fiziksel kuvvetle çözme yetenekleri var! Ne acıdır ki giderek duyarsız ve ön yargılı bir toplum olma yolunda ilerleme kaydediyoruz. Tabii ki bunun ana sebebi, eğitim düzeyinin düşük olması, ekonomik sorunlar ve yetiştirilme şekli. Sorunu çözmemiz mümkün. En başta eğitim, birbirimize karşı anlayış ve duyarlılıkla şiddetin önüne geçebiliriz. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, şiddetin hiç bir şeklinin olmadığı, sevgi ve barışın kol gezdiği bir dünya dilerim."

Son Güncelleme: 10.03.2013 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.