Mersin Otogarı 20 Milyon TL'ye 3 Yıllığına Kiralandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni otogarın 3 yıllığına işletme ihalesini, 20 milyon TL'ye Mersin Şimşek Grup kazandı.

Mersin Otogarı 20 Milyon TL'ye 3 Yıllığına Kiralandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni otogarın 3 yıllığına işletme ihalesini, 20 milyon TL'ye Mersin Şimşek Grup kazandı.

09 Ocak 2015 Cuma 20:47
Mersin Otogarı 20 Milyon TL'ye 3 Yıllığına Kiralandı
Daha önce yeni otogardaki 81 yazıhane, dükkan, kafe, restoran, tuvaletler ve sosyal donatı alanları için ayrı ayrı çıktığı ihale mevcut otogardaki işletmecilerin şikayeti üzerine mahkeme tarafından iptal edilince, Büyükşehir Belediyesi bu kez otogarın tüm işletme hakları için ihale yaptı. Kongre merkezindeki ihale yoğun güvenlik önlemleri altında yapılırken, 5 firma teklif verdi. Firmalardan biri evraklarındaki eksiklik nedeniyle ihale dışı kaldı.




Teklif zarflarının açılmasından önce İhale Komisyonu Başkanı Haluk Tunçsu, firma temsilcisi olmayan kişilerin dışarı çıkmasını isteyince salonda tartışmalar yaşandı. Otogar için açılan ilk ihalede tuvalet işletmesi için yıllık 600 bin lira teklif veren Berces Akyüz, bazı firmaların ihaleye fesat karıştırmak istediğini, oğlunun evine ihaleden bir gün önce saldırı düzenlendiğini ileri sürdü. Komisyon Başkanı, salondan çıkmamakta direnen Akyüz'ün, ihaleye katılan şirketlerden birine ortak olduğunu beyan etmesi üzerine salonda kalmasına izin verdi.

Kısa süreli tartışmanın ardından zarflar açıldı ve firmalardan BLR şirketi 5 milyon 700 bin, Muaz İnşaat 7 milyon 510 bin, Mersin Şimşek Grup 9 milyon 510 bin, Villa Turizm 12 milyon liralık teklif sundu. En yüksek teklifi veren 3 firma arasında açık artıma yapıldı. Teklif burada 12 milyon 700 bin lira bandına ulaşılınca en yüksek teklifi veren Villa Turizm ile Mersin Şimşek Grup'tan son teklifleri kapalı zarf usulüyle alındı. Villa Turizm 15 milyon, Mersin Şimşek Grup 20 milyon lira teklif verdi ve ihaleyi Mersin Şimşek Grup kazandı. Kira bedeli peşin ödenecek.

YAZIHANELERİN KİRALARI UYGUN OLACAK

Mersin Şimşek Grup Başkanı Halit Şimşek, ihalenin ardından yaptığı açıklamada Mersin'de taşımacılık üzerine çalışan bir firma olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu alanda tecrübemiz var. Yeni Mersin Otogarı'nı bir ay sonra gelin görün.

Mersin otogarı, 20 milyon liraya 3 yıllığına kiralandı

Şu anki otogara ailenizle gidebiliyor musunuz? Can güvenliğiniz var mı? Yok. Yeni otogarda bunları dikkate alarak düzenlemeler yapacağız. İhale sonucu resmileştikten sonra otogardaki tüm yazıhane ve dükkanlar tarafımızdan kiraya verilecek. Belediyenin ilk ihalelerde belirlediği fiyatlardan daha düşük fiyatlarla esnafımıza kiralamayı planlıyoruz.
Son Güncelleme: 09.01.2015 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bekir sakar 2015-01-09 21:44:32

Hayirli ugurlu olsun temiz is olmus buyuk baskan bu isleri iyi biliyor sizede iyi gunlerde kazasiz belasiz ol dil