Mersin Üniversitesi 20 Öğretim Görevlisi Alacak

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Açıklaması yapıldı.

Mersin Üniversitesi 20 Öğretim Görevlisi Alacak

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Açıklaması yapıldı.

24 Haziran 2021 Perşembe 22:22
Mersin Üniversitesi 20 Öğretim Görevlisi Alacak

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden:
- Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.
- Başvurular 2547 sayılı Yükseköğretim Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Mersin Üniversitesi Akademik  Yükseltilme  ve  Atanma  Ölçütleri  (2018)  (Bakınız: http://www.mersin.edu.tr/universitemiz/2018-akademik-yukseltilme-ve-atanma-olcutleri)  ve Mersin Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri (2021) (Bakınız: http://www.mersin.edu.tr/universitemiz/2021-ogretim-uyeligine- yukseltilme-ve-atanma-olcutleri)’ne göre değerlendirilecektir.
- Profesör ve Doçent kadrosu daimi statüdedir.
- Yabancı ülkelerden alınan Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.
- Yabancı ülkelerden alınan Doktora diplomalarının ve doçentlik/profesörlük unvanlarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.
- İlanda yer alan unvanlar için istenen Üniversitemiz Ölçütleri'nde belirtilen yabancı dil başvuru koşuluna ilişkin  YÖKDİL, YDS, KPDS, ÜDS ve Üniversitelerarası Kurulca atama yapılacağı dönem bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarına ait yabancı dil belgeleri veya ÖSYM tarafından yayımlanan güncel  eş  değerlik duyurusunda  belirtilen diğer  yabancı  dil  belgeleri  geçerli  olacaktır.  (Belge  üzerindeki  geçerlilik tarihi  varsa  bu tarih esas alınacaktır.) (Üniversitelerarası Kurul'un 10.02.2016 tarihli toplantısında alınan karar gereği TOEFL Yabancı Dil Belgelerinin geçerlilik süresi iki yıldır.)

Başvuruda istenilen belgeler
-   İlan   başvuru   evraklarına   http://pdb.mersin.edu.tr/birim/205/akademik-personel-sube-mudurlugu   web   sayfasında   bulunan   İlan   Başvuruları menüsünden ulaşılabilmektedir.
-Profesör  ve  Doçent ilanına  başvuru yapacak adayların İlan Başvuruları  menüsündeki “MEÜ.  Akademik Ölçüt  Tercih Beyan  Belgesi”ni  mutlaka doldurmaları gerekmektedir.
- İlan başvuru formu ve başvuru formunda belirtilen belgeleri de içeren yayın dosyası Profesörlük için 6 takım [Flash Bellek], Doçentlik için 4 takım [Flash Bellek] ve Doktor Öğretim Üyesi için 4 takım [Flash Bellek] olarak hazırlanması gerekmektedir.
- Ayrıca ilan başvuru formu ve ilan başvuru formunda istenen belgeler (yayınlar hariç) fiziksel olarak da teslim edilmelidir.
-  2547  sayılı  Kanun'un  Ek  38.  maddesi  uyarınca  belirlenen  %20'lik  kota  kapsamında  başvuru  yapılabilecek  Doktor  Öğretim  Üyesi  kadrosu bulunmamaktadır.
- İdare gerekli gördüğü takdirde ‘’İlanın’’ her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.
- Profesör kadrosundakiler doçent kadrosuna, doçent unvanı alanlar ise doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuramazlar.

Başvuru önkoşullarını sağlamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazananların atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi  iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

Başvuru Yeri ve Tarihi
- Profesör ve Doçent kadrosu için Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için ise ilgili Fakülte Dekanlıklarına ve Yüksekokul Müdürlüklerine şahsen veya posta ile başvurulması gerekmektedir.
(Süresi içinde kurum kayıtlarına girmeyen başvurular, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)
- Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren (ilanın yayımlandığı tarih dahil) 15 (onbeş) gündür.
 

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ
22/06/2021 06/07/2021 (Mesai Bitimi)

İLAN NO BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI UNVAN DERECE ADET NİTELİK
21-036 Devlet Konservatuvarı Müzik Yaylı Çalgılar Doçent 2 1 Sanatta Yeterliliğini Müzik/Yaylı Çalgılar /Viyola alanında yapmış olmak. Doçentliğini Müzik
alanında almış olmak.
21-037 Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bale Doçent 2 1 Doktorasını Beden Eğitimi ve Spor alanında yapmış olmak. Doçentliğini Sahne Sanatları
alanında almış olmak.
21-038 Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmakognozi Doçent 2 1 Doçentliğini Farmakognozi alanında almış olmak.
21-039 Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmasötik Toksikoloji Doktor Öğretim Üyesi 3 1 Doktorasını Farmasötik Toksikoloji alanında yapmış olmak.
21-040 Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmasötik Toksikoloji Profesör 1 1 Doktorasını Adli Tıp alanında yapmış olmak.
Doçentliğini Adli Bilimler alanında almış olmak.
21-041 Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Profesör 1 1 Doçentliğini İngiliz Dili Eğitimi alanında almış
olmak,
21-042 Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Genel Fizik Doçent 2 1 Doktorasını Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği
alanında yapmış olmak. Doçentliğini Matematiksel Fizik alanında almış olmak.
21-043 Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Uygulamalı Matematik Doçent 1 1 Doktorasını Uygulamalı Matematik alanında yapmış olmak. Doçentliğini Matematik alanında almış olmak
21-044 Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Sosyometri Doçent 1 1 Doktorasını ve Doçentliğini Sosyoloji alanında almış olmak. Göç ve sağlık sosyolojisi alanında çalışmaları
olmak.
21-045 Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Uygulamalı Sosyoloji Profesör 1 1 Doçentlik unvanını Sosyoloji bilim alanında almış olmak ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları üzerine araştırmaları olmak.
21-046 Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Doçent 1 1 Doktorasını Türk Dili Edebiyatı alanında yapmış olmak. Doçentliğini Yeni Türk Edebiyat alanında almış olmak.
21-047 Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Profesör 1 1 Doktorasını Türk Dili ve Edebiyatı (Yeni Türk Edebiyatı) alanında yapmış olmak. Doçentliğini Yeni
Türk Edebiyatı alanında almış olmak.
21-048 Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları
Hemşireliği
Doçent 1 1 Doçentliğini Psikiyatri Hemşireliği alanında almış
olmak.
21-049 İçel Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Sağlık Yönetimi Doçent 1 1 Doktorasını Finans alanında yapmış olmak.
Doçentliğini Finans alanında almış olmak.
21-050 Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Şehir Planlama Doçent 1 1 Doçentliğini Şehir ve Bölge Planlama alanında almış olmak Kentsel Ulaşım Planlaması alanında çalışmaları olmak.
21-051 Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Şehir Planlama Doçent 1 1 Doktorasını ve Doçentliğini Şehir ve Bölge Planlama alanında almış olmak. Şehir Planlama ve Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Tasarım alanlarında çalışmalar
yapmış olmak.
21-052 Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Uygulamalı Jeoloji Doçent 2 1 Doktorasını Jeoloji Mühendisliği alanında yapmış
olmak. Doçentliğini Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış olmak
21-053 Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Uygulamalı Jeoloji Profesör 1 1 Doktorasını Jeoloji Mühendisliği (Hidrojeoloji) alanında yapmış olmak. Yer Bilimleri ve Mühendisliği Bilim
Dalında Doçentlik Unvanı almış olmak.
21-054 Silifke Meslek
Yüksekokulu
Yönetim Ve Organizasyon İşletme Yönetimi Doçent 1 1 Doktorasını İşletme alanında yapmış olmak.
Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanında almış olmak.
21-055 Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Doçentliğini Radyodiagnostik alanında almış olmak. Girişimsel Radyoloji konusunda deneyimi olmak ve
Türk Girişimsel Radyoloji Diplomasına sahip olmak,

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.06.2021 22:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.