MHP İL Başkanı Mahmut Tatdan Kocamaza Uyarı

Sayın başkanımızın da burada kendine çeki düzen vermesi gerekir

MHP İL Başkanı Mahmut Tatdan Kocamaza Uyarı

Sayın başkanımızın da burada kendine çeki düzen vermesi gerekir

21 Mayıs 2012 Pazartesi 12:47
MHP İL Başkanı Mahmut Tatdan Kocamaza Uyarı

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul toplantısında MHP Mersin il başkanlığına seçilen Mahmut Tat, partisinin Tarsus ilçe teşkilatını ziyaret ederek, teşekkür etti.Tat, MHP Tarsus ilçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile MHP İl Genel Meclis üyeleri Muharrem Şimşek ve Harun Keskin tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.







 
MHP İl Başkanı Mahmut Tat ilçe teşkilatında yaptığı konuşmasında Yüzde yüze yaklaşan bir katılım il kongremizi tamamladık.Katılımın yüksek olması partimize yakışmıştır. Ülkeyi yöneten AKP’nin nasıl siyaset yaptığına, Türkiye’deki gücü elde etmek için nelere başvurduğunu hepiniz iyi biliyorsunuz. MHP olarak biz bugüne kadar yılmadık. Endişeye ve telaşa hiç kapılmadık. Baskı ve tehditlere rağmen dağılmadık. Birilerinin dediği gibi ‘çöktü, bitti, çözüldü’ derken asla o hale düşmedik. Çünkü 12Haziran seçimlerinden sonra yaşanan gelişmeler, ilçe ve il kongrelerimizde yaşanan gelişlerde de gördük ki; hemen hemen tüm ilçelerimizde birden fazla adayımızın yarışması, delegasyon katılımının yüzde yüz olması, arkadaşlarımızın haftalar, aylar süren bir mücadele içerisinde olması, bitmiş olan, dağılmış olan bir partide kesinlikle yaşanmayacak bir durumdur. Partide bir dağılma olsaydı;seçimden sonra yaşanan gelişmelerin hiçbirini görmezdik dedi.
 
 



 
Tat, Biz, 12 Haziranı kesinlikle baz olarak kabul etmiyoruz. 12 Haziran, bizi seven, bizden çok şey bekleyen seçmenimizin, bize gönülden destek veren insanlarımızın hoşuna gitmeyen bazı gelişmelerden ötürü bir ihtarı olarak kabul ediyoruz; bir cezası olarak kabul ediyoruz. Şimdi böyle bir seçim sonucunun akabinde, ilçe ve il kongremizi tamamladık… Önümüzdeki dönemlerde teşkilatlarımızın önünde çok ciddi sınavlar var. Birincisi yerel seçim,ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve daha sonra da milletvekili seçimleri gerçekleştirilecek. Bölgemizi tanıyoruz; buna göre de siyaset üreteceğiz\'\'diyerek, konuşmasında şunları kaydetti:
 



 
 
Yeni bir çalışma var. Çıkması muhtemel yeni yasa ile Mersinde bir Büyükşehir belediyesi ve 13 tane de ilçe belediyesi kalacak. Biz,geçmişten bu yana iddiamızdan asla vazgeçmedik; daha kararlıyız, daha güçlüyüz ve daha azimli mücadelemizle yolumuza devam ediyoruz. Bizler, başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Çamlıyayladan-Anamura kadar olan tüm belediyeleri alacağımızı düşünüyoruz. Bunun için gerekli olan çalışma ne ise;onu hep birlikte hareket ederek yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda hiçbir arkadaşımızın endişesi olmasın. Çünkü Tarsus bu konuda Türkiye’ye örnek olacak bir kentimiz. Tarsus’ta Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş olan arkadaşlarımın yıllardır Tarsus’ta verdikleri mücadeleden ve aldıkları başarılardan gururlanmamak mümkün değil.
 
 



 
Biz inşallah Tarsusu bundan sonra ki süreçlerde de; kesinlikle birilerinin ifade ettiği gibi inşallah, asla kaybetmeyeceğiz’. Kaybetmeyi bırakın, biz tüm belediyeleri alacağız iddiasındayız. Bu noktada teşkilat yöneticileri olarak sizlere ve bizlere düşen; geldiğimiz şu günde, dünü günahlarıyla veya sevaplarıyla, iyileriyle-kötüleriyle birlikte yaşadık… Düne takılı kalmıyoruz. Dünü alacağımız bir ders olarak kabul ediyor ve bu konuda tüm yönetici arkadaşlarımın iyi değerlendirmesini istiyorum.
 
 



 
Siyaseti hep birlikte, biz olarak yapmak zorundayız. Biz bunu gerçekleştiremezsek sıkıntı yaşarız. Çünkü toplumsal olaylarda halk hareketini gerçekleştirebilmemiz için halkı umutlandırmamız ve heyecanlandırmamız lazım. Bunun için ne gerekiyorsa, onu yapmamız lazım. Tarsus bu konuda deneyimli bir şehrimiz. Herkesin oturup kendini yargılaması lazım.Seçimden önce de geldik ve burada sizlerle bir şeyler paylaştık.Paylaştıklarımda ben çok samimiydim. Bu harekete canı gönülden inanmış, bu harekete tüm benliğiyle sadakatini göstermiş bir arkadaşınız, kardeşiniz,ağabeyiniz, hemşehriniz olarak ifadede bulundum. Burada biz, belediye-teşkilat arasındaki uyumu, bağlamı mutlak surette gerçekleştirmek zorundayız.
 




Sayın başkanımızın da burada kendine çeki düzen vermesi gerekir. Sizlerle oturup bir şeyleri paylaşması gerekir. Memleketlerde siyaseti ne milletvekili yapar, ne de belediye başkanı yapar. Siyaseti teşkilat yapar… Seçilmişlerimizin aday olacağı yerlere teşkilatın imzası ile gösterilir. Ve teşkilatın ve partinin kabul görmesi sonucu, halkın teveccühü ile belediye başkanlığı kazanırız,milletvekilliği kazanırız. Teşkilatın yükünü, sıkıntılarını şahıslara yükleyip,siz götüreceksiniz demiyoruz. Teşkilat destekçileriyle, yöneticileriyle,mensupları ile zaten kendi yükünü kendi taşır. Burada biz, bu yapıyı tersine çevirerek siyaset yapmaya çalışırsak inanın, siyasetimizi de halk tersine çevirir. O da bize üzüntü verir, acı verir. O yüzden fazla şey kaybetmiş değiliz. Sürecimiz var.
 
 


 
Nedense, tam tersi olmasına rağmen, belediyenin bizde olduğu memleketlerde siyaset yapmakta zorlanıyoruz. O yüzden ilçe teşkilatı olarak sizler, zaman zaman seçilmiş arkadaşlarımızı davet ederek, görüşerek, konuları tartışarak, Allah için, yaşadığınız kesimlerdeki halkın sizden istek ve taleplerini bu odada konuşarak, tartışarak, bir şeyleri düzene sokmak lazım.
 
 


 
Hayal ettiğimiz şehri, isteklerimizi, arzularımızı birbirimize samimice, dürüstçe iletemeyeceksek; yanlış anlar diye konuşamayacaksak, başta Tarsus halkına, kendinize ve teşkilatınıza haksızlık yapmış olursunuz. İşte vebal denilen konu budur. Çünkü biz, siyasetteki gücü elde etmeyi ne için istiyoruz; şehri yönetme ehliyetini ele almak için istiyoruz. Gücü kullanmayı biz istiyoruz. Halk kendinin olan o gücü bize veriyor. Al, bendeki gücü sen kullan ve bize hizmet et diyor. Bir şeyi meydana getirmek çok zor, onu kaybetmek o kadar kolay ki. Yapacağımız hatalarla, elimizde olan gücü kaybedersek, hakikatten hepimiz üzülürüz, sıkıntı çekeriz. Ondan sonra oturup düşünür ve bir suçlu aramaya çıkarız!  O da işin kendini kandırmaktan başka bir yönü değildir…
 
 



 
İşte sağlıklı oturup konuşulmamasını, bazı arzu ve isteklerin yerine getirilmemesinin cezasını 12 Haziran’da gördük ve çektik.Belediye olarak daha önce bunu Erdemli’de yaşadık. Anamur’daki arkadaşlar yaşadı. Oradaki arkadaşlara da seçim öncesinde söylediklerimiz oldu,uyarılarımız oldu. Fakat muhterem belediye başkanlarımıza o zamanda oralarda laf dinletemedik. Onlar her şeyin iyisini bilir ya.. Anlatamadık. Ne oldu,kaybettik, fakat geri aldık oraları.\'\'

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.