Osmanlı Defilesi Büyük İlgi Gördü

Beyaz Lale Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Osmanlı defilesi büyük ilgi gördü.

Osmanlı Defilesi Büyük İlgi Gördü

Beyaz Lale Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Osmanlı defilesi büyük ilgi gördü.

06 Ocak 2012 Cuma 14:24
Osmanlı Defilesi Büyük İlgi Gördü

Hilton Otelinde gerçekleştirilen programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun eşi Ayşe Güzeloğlu ile kaymakamlar ve bazı kurum müdürlerinin eşleri katıldı.

Beyaz Lale Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Oğuz açılış konuşmasında, sosyal ve ekonomik kalkınmanın bu tür birliktelik ve dayanışmayı sağlayıcı etkinliklerle gerçekleşeceğini vurguladı.

Oğuz, dernek olarak kendilerinin bu tür sosyal faaliyetlerin devamında öncü olma çabası içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Programda “Hayırda Yarışan Hanım Sultanlar” isimli sunum yapan Osmanlı Tarihçisi Nuh Yaşar, Osmanlı dönemine ait tarihi yapıların inşa ediliş sebepleri hakkında bilgi verdi.

Cami, kümbet, medrese, kervansaray gibi hayratların Osmanlı’nın tarihi yapısını yansıtmasının yanında bilinmeyen yönlerinin de bulunduğunu ifade eden Yaşar, bu eserlerden Osmanlı Padişah Hanımlarının çabalarıyla yaptırılanların hikayesini anlattı.

Sunumun ardından, ünlü modacı Cemile Gül’ün Osmanlı kıyafetlerinin günümüze uyarlanmış tasarımlarına yer verdiği, Osmanlı defilesi yapıldı. Birbirinden şık ve farklı tasarımların yer aldığı defilede davetliler Osmanlı tarzı kıyafetlere büyük ilgi gösterdi.

Defile sonunda sahneye çıkan Cemile Gül’ü davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

CHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.