Ziraat Bankası’ndan Afet Mağduru Mersinli Çiftçilere Çağrı

Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, sel afetinde zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesiyle ilgili kararın ayrıntılarını paylaştı.

Ziraat Bankası’ndan Afet Mağduru Mersinli Çiftçilere Çağrı

Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, sel afetinde zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesiyle ilgili kararın ayrıntılarını paylaştı.

20 Ocak 2017 Cuma 14:44
Ziraat Bankası’ndan Afet Mağduru Mersinli Çiftçilere Çağrı
Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, borç ertelemeden afet nedeniyle ekili işleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören, bu durumları il veya ilçe Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenen, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan, tarımsal üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişiler faydalanacak. Bankanın açıklamasına göre, yalnızca faiz indirimli (sübvansiyonlu) olarak kullanılan krediler erteleme kapsamına alındı.



Açıklamada, “Anılan düzenleme kapsamına giren üreticilerimizinkredi borçları bir yıl süreyle ertelenmiş olacak ve erteleme süresi sonunda kredi borçlarını ödemeleri beklenecektir. Kredi borçlarının belirlenen faiz oranı ile 1 yıl ertelenmesi imkanı yanında istenirse birinci yılda sübvansiyonlu faiz oranı, takip eden yıllarda ise bankamızca sunulan faiz oranları ile kredi borçlarının azami 5 yıla kadar taksitlendirilmesi seçeneği de sunulmuştur. Tarımsal faaliyetlerine devam eden ve kredi borçlarını taksitlendirme seçeneğini kullanarak, vadeye yaymak suretiyle geri ödeme imkanlarını geliştirmek isteyen üreticilerimizin, gerekli şartları taşımaları halinde, tarımsal faaliyetlerinin gerektirdiği kadar ilave faiz indirimli (sübvansiyonlu) kredi kullanabilme imkânı da mevcuttur” denildi.



Ziraat Bankası’nın açıklamasında afetten etkilenmeyen ancak verim düşüklüğü, piyasada oluşan fiyatların düşük olması, hastalık, Pazar daralması gibi nedenlerle tarımsal faaliyetlerinde ve gelir akışlarında aksama yaşayan üreticilerin de sübvansiyonlu ya da sübvansiyonsuz kredi borçlarının 5 yıla kadar vadeli olarak yeniden yapılandırılabileceği kaydedildi.Açıklamada, “Yöremizde meydana gelen bu felaket nedeniyle ürünleri ve seraları zarar gören üreticilerimizin bankamıza olan kredi borçları ile ilgili olarak da bu kapsamdaki tüm imkanlarımızı sunacağız” denildi.
Son Güncelleme: 20.01.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.