Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sivrisinek, fare ve hamam böceği gibi zararlılara karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyor. Belediye, 13 ilçede 134 araç ve 505 personelin görev yaptığını açıklarken vatandaşlara ev ve iş yerlerinin çevresinde durgun su bulundurmamaları çağrısında bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ilaçlama faaliyetleri, gündüz ve gece olmak üzere iki ayrı çalışma programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Belediye ekipleri, zararlı canlıların üreme alanlarında düzenli kontrol ve ilaçlama yaparken vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepleri de değerlendiriyor.

Toroslar Gözne’de Atıl Bina Yenileniyor! Pazar, Salon ve Otopark Geliyor
Toroslar Gözne’de Atıl Bina Yenileniyor! Pazar, Salon ve Otopark Geliyor
İçeriği Görüntüle

MERSİN’DE İLAÇLAMA SAATLERİ AÇIKLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre kent genelindeki gündüz ilaçlamaları saat 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleştiriliyor.

Bu saatlerde sivrisinek, fare ve hamam böceği gibi zararlılara yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Saat 19.00 ile 23.00 arasında yapılan gece ilaçlamalarında ise uçkun ve yakarca olarak adlandırılan sineklere karşı mücadele ediliyor.

Çalışmaların yılın 365 günü devam ettiği bildirildi.

RÖGARLAR, FOSSEPTİKLER VE DERE YATAKLARI KONTROL EDİLİYOR

İlaçlama programında özellikle sivrisineklerin üreyebileceği durgun su alanlarına öncelik veriliyor.

Belediye ekipleri tarafından su birikintileri, fosseptikler, rögarlar, menfezler, dere yatakları, bina bodrumları ve yeşil alanlarda periyodik kontroller gerçekleştiriliyor.

Çöp konteynerleri ve su birikintisi bulunan diğer noktalar da ilaçlama çalışmalarının kapsamına alınıyor.

VATANDAŞLARA DURGUN SU UYARISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Yenişehir İlaçlama Sorumlusu Merdal Gökdurna, haşerelerle mücadelede vatandaşların alabileceği önlemlere dikkat çekti.

Sivrisineklerin durgun sularda çoğalabildiğini belirten Gökdurna, bina çevrelerinde, balkonlarda ve açık alanlarda su birikmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Gökdurna, vatandaşlardan su birikintilerini iki veya üç günde bir boşaltmalarını isteyerek bu önlemin yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca uygulanması gerektiğini ifade etti.

ALO 185 ÜZERİNDEN İLAÇLAMA TALEBİ OLUŞTURULABİLİYOR

Belediyenin belirlediği çalışma programının yanı sıra vatandaşların ve muhtarların bildirdiği sorunlu bölgelere de ekip yönlendiriliyor.

Merdal Gökdurna, ilaçlama taleplerinin Alo 185 üzerinden iletilebildiğini belirterek başvuruların en fazla iki gün içinde değerlendirilip gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Gökdurna ayrıca bina bodrumlarında yalnızca durgun su bulunması halinde ilaçlama yapıldığını, site içerisindeki fare ilaçlamalarının ise çocuklar açısından risk oluşturmaması için uygun alanlarla sınırlandırıldığını kaydetti.

Çöp konteynerlerinin ilaçlanmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Gökdurna, konteynerlerin temizlenmesi ve yıkanmasının ise ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşlar ile esnaf, ilaçlama çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Yenişehir esnafından Okan Coşar, ilaçlama faaliyetlerini takip ettiklerini ve karşılaştıkları sorunlarla ilgilenildiğini belirterek çalışmalardan memnun olduklarını söyledi.

Vatandaşlardan Vahap Yıldız ve Mustafa Coşar da özellikle yaz aylarında gerçekleştirilen ilaçlamalarla ilgili olumlu görüş bildirdi.

Mezitli Bakanlık Caddesi esnafından Mehmet Çabuk, bölgede ilaçlama yapıldığını gözlemlediklerini ifade ederken Limon Caddesi sakini Barış Zereyalp ise rögarların düzenli ilaçlandığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki zararlı canlılarla mücadele çalışmalarını 13 ilçede sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi