DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Necmi Ağaoğlu, Mersin’de genç nüfusun şehirden ve ülkeden uzaklaşmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gençlerin Mersin’de kalmak istememesinin temel nedeninin umutsuzluk olduğunu belirten Ağaoğlu, işsizlik, fırsat eksikliği ve gelecek kaygısının gençleri göçe yönelttiğini söyledi.

“Gençler gelecek planı yapamıyor”
Ağaoğlu, gençlerin iş bulmakta zorlandığını ve şehirde kendilerine güçlü bir gelecek göremediğini ifade ederek, “Gençlerimiz artık sadece şehirleri değil, ülkeyi terk etmenin yollarını arıyor” dedi.

Turizm istihdamı vurgusu
Mersin’in turizm potansiyeline dikkat çeken Ağaoğlu, bu alanda yeterli yatırım yapılması halinde gençler için ciddi iş alanları oluşturulabileceğini belirtti.

Yeni Parti Mersin’de Seçim Sonrası Tartışma: Kadın ve Gençlik Kotası İddiası
Yeni Parti Mersin’de Seçim Sonrası Tartışma: Kadın ve Gençlik Kotası İddiası
İçeriği Görüntüle

Otellerin, turistik tesislerin ve hizmet sektörünün gelişmesinin gençlere yeni istihdam kapıları açacağını söyledi.

“Genç nüfusun kaybı büyük risk”
Gençlerin yurt dışını hedef haline getirmesinin Türkiye açısından ciddi bir uyarı olduğunu belirten Ağaoğlu, “Genç nüfusun kaybedilmesi bir ülke için en büyük risklerden biridir” ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, merkezi yönetime çağrıda bulunarak gençlere umut verecek, istihdam yaratacak ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak somut projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.