26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü

- Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz: - "Uyuşturucusuz temiz bir toplum, sağlıklı yarınlar için Antalya'da AMATEM projesi hayata geçiriliyor"

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü

- Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz: - "Uyuşturucusuz temiz bir toplum, sağlıklı yarınlar için Antalya'da AMATEM projesi hayata geçiriliyor"

25 Haziran 2015 Perşembe 11:40
26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele Günü

ANTALYA (AA) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, uyuşturucusuz temiz bir toplum, sağlıklı yarınlar için, Antalya'da Alkol ve Madde Bağımlılığı, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) projesinin hayata geçirileceğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde madde bağımlılığının gelişmiş, özellikle gelişmekte olan toplumların temel sağlık sorunlarından biri haline geldiğini, dünyada milyonlarca kişinin uyuşturucu maddelerinin kurbanları arasına katılmaya devam ettiğini anlattı.

Türkiye'de ve dünyada uyuşturucu madde alım oranlarının arttığını, maddeye başlama yaşının da giderek düştüğüne dikkati çeken Yılmaz, bu gerçekten hareketle Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 1987 yılında alınan bir kararla, 26 Haziran'ın "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak belirlendiğini kaydetti.

Madde kullanımının yol açtığı fiziksel hastalıkların çok çeşitli olduğunu bildiren Yılmaz, uçucu madde bağımlılığının sinir hücrelerinde doğrudan harabiyet nedeniyle geri dönüşü imkansız beyin hastalıklarına yol açabildiğini, damar yoluyla madde kullananların da AIDS, Hebatit B, Hebatit C gibi hayatı ve çevreyi tehdit eden hastalıklara  açık olduğuna dikkati çekti.

Antalya'da alkol ve madde bağımlılığını tedavi eden tek merkezin Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (AMBUAM) olduğunu belirten Yılmaz, 20 yataklı bu hastanenin ihtiyacı karşılayamadığını, bu nedenle AMATEM'in yapılması için Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından gerekli girişimlerin başladığını açıkladı.

Yılmaz, madde bağımlılığı tedavisinin çoğu zaman bir klinikte başladığını ama hayatın içinde devam ettiğini vurgulayarak, "Uyuşturucusuz temiz bir toplum, sağlıklı yarınlar için Antalya'da AMATEM projesi hayata geçiriliyor. Madde bağımlısı bireyler için tıbbi tedavinin yanında gerek anne-baba, gerek yakın arkadaşlar, gerekse duyarlı vatandaşların sergileyeceği psikolojik desteğin hayati önem arz ettiğini önemle belirtiriz" ifadesini kullandı.

 

Son Güncelleme: 25.06.2015 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.