Su Sporcuları Suya İndi.

Mersin Üniversitesi Su Sporlar Topluğu, 2012-2013 öğretim yılının ilk aktivitesini Boğsak Adası’nda gerçekleştirdi.

Su Sporcuları Suya İndi.

Mersin Üniversitesi Su Sporlar Topluğu, 2012-2013 öğretim yılının ilk aktivitesini Boğsak Adası’nda gerçekleştirdi.

26 Eylül 2012 Çarşamba 11:37
Su Sporcuları Suya İndi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Sporlar Topluğu üyeleri, 2012-2013 öğretim yılının ilk aktivitesini  Silifke’ye bağlı Boğsak Adası’nda gerçekleştirdi. Bünyesinde dalış, yelken, kano ve sualtı hokeyi gibi branşlar bulunan topluluğun başkanı Savaş Çam ve dalış eğitmeni Atilla Demir, bu aktivitelerinin yıl içerisinde devam edeceğini belirttiler.








 
Mersin’in 321 kilometrelik sahil şeridine sahip olmasına rağmen, su sporlarının hak ettiği seviyede bulunmadığının altını çizen topluluk yöneticileri, su sporlarına olan bilincin artması yönünde faaliyet gösterdiklerini ifade ettiler. Bu amaç doğrultusunda eski ve yeni üyelerle birlikte bir kaynaşma gezisi düzenlediklerini dile getiren yöneticiler, bu seneki hedefleri arasında deniz dibi katı atık temizliği, 1 ve 2 yıldız dalış eğitimi kursları, kano ve yelken yarışmaları bulunduğu bilgisini verdiler. Çam ve Demir, su altı hokeyinin Mersin için çok yeni bir aktivite olduğunu da kaydederek, bu sporu tabana yaymak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurguladılar.



 
MEÜ Rektörlüğü’nün kendilerine her zaman için tam destek verdiğini de söyleyen Çam ve Demir, imkanlar ve şartların daha elverişli hale getirilmesi durumunda, özellikle Türkiye’nin en uzun sahil şeridi bulunan Mersin’de bu spor dallarının beklenen seviyeye geleceğini belirttiler. Su Sporları Topluluğu üyeleri, halkın çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını da istediler.

Son Güncelleme: 28.09.2012 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.