Toplantıya Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Tarsus TSO 6. Meslek Komitesi üyeleri, Tarsus Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman, bölgedeki turizm dernek yetkilileri ile restoran ve otel işletmecileri katıldı. Görüşmelerde ilçenin gastronomi ve konaklama potansiyelini en üst düzeye çıkaracak eğitim modülleri ele alındı.

“Kaliteyi Sürekli Kılmak Zorundayız”

Açılış konuşmasında Tarsus’un tarihi ve kültürel mirasının turizme kazandırılmasında “nitelikli insan kaynağı”nın önemine dikkat çeken Başkan Koçak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tarsus’un hizmet standartlarını bir üst lige taşımayı hedefliyoruz. Mersin Valiliğimizin koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalar, turizm yatırımlarının nitelik kazanması açısından büyük önem taşıyor. Önceliğimiz personelimizin eğitimidir. Misafirlerimize yalnızca yemek veya konaklama değil, gerçek bir Tarsus deneyimi sunmak istiyoruz. Hizmet kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalar kararlılıkla devam edecek. Tarsus, sadece tarihiyle değil, sunduğu hizmetin kalitesiyle de anılmalı.”

Eğitim 6 Gün Sürecek: Teoriden Sahaya

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Alper Duran, eğitimin 5 gün sürecek teorik derslerin ardından 6’ncı gün işletmelerde saha uygulamalarıyla tamamlanacağını belirtti. Eğitim, interaktif bir yapıda kurgulanarak, hijyen standartları, profesyonel sunum teknikleri ve etkili iletişim gibi başlıkları da kapsayacak şekilde geliştirildi.

Evde eğitim kararı var, öğretmen yok mu? Koca’dan MEB’e önerge
Evde eğitim kararı var, öğretmen yok mu? Koca’dan MEB’e önerge
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen istişare toplantısı ve planlanan eğitim programıyla, Tarsus’taki yeme-içme ve konaklama tesislerinde görev yapan personelin, modern turizm gereklerine uygun yetkinliklerle donatılması hedefleniyor. Bu hamle, ilçenin turizmde marka değerini yükseltmeyi ve misafirlere yüksek standartlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.