Köylüler “Halkın Katılımı Toplantısı“nı Yaptırmadı

Tarsus'ta, kurulması planlanan 2. Sınıf Düzenli Depolama tesisi için yapılması gereken toplantı, köylüler tarafından yaptırılmadı.

Köylüler “Halkın Katılımı Toplantısı“nı Yaptırmadı

Tarsus'ta, kurulması planlanan 2. Sınıf Düzenli Depolama tesisi için yapılması gereken toplantı, köylüler tarafından yaptırılmadı.

03 Nisan 2013 Çarşamba 11:26
Köylüler “Halkın Katılımı Toplantısı“nı Yaptırmadı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Şişecam Kimyasallar Grubu Soda Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan 2. Sınıf Düzenli Depolama tesisi için yapılması gereken toplantı, köylüler tarafından yaptırılmadı. Kurbanlı köyü içinde kurulan çadırda toplantı yapmak isteyen yetkililere, köylüler tepki gösterdi.



Şişecam Kimyasallar Grubu Soda Sanayi A.Ş. tarafından, Mersin'in Tarsus ilçesi Gürlü köyü Karaköy mevkiinde, "2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi" projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 'Halkın Katılımı Toplantısı', köylülerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. Toplantının başlamasına izin vermeyen köylüler, bölgelerine kurulması düşünülen atık tesisinin çevreye ve insan sağlığına zarar vereceğini söyledi.



Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amirliği ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, çevrede geniş çaplı önlem alırken, toplantının yapılacağı yerde zor anlar yaşayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Soda Sanayi yetkililerine ise, köylüler tepki gösterdi. Yetkililer, Kurbanlı Tarım Kredi Kooperatif binasında toplantının yapılamadığını tutanak altına alabildi.



Köylülerin yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal ve çok sayıda dernek temsilcileri de tepki gösterirken, Belediye Başkanı Kocamaz, Tarsus ve Mersin'e kimyasal atıklar tesisinin kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini, bölgenin kirletilmesine halkla birlikte karşı çıkacaklarını kaydetti

Son Güncelleme: 04.04.2013 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.