Mersin siyaseti, Yeni Parti İl Başkanlığı ve İl Başkanı Cengiz Gökçel’in özel ofisine düzenlenen gizemli motosikletli silahlı saldırı girişimi dalgasıyla çalkalanıyor.
Siyasi kulisleri bombaya çeviren asıl iddia ise, operasyonun arkasında Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in bulunup bulunmadığı yönündeki derin soruşturma.
CHP’den ihraç edilen ve adı ardı ardına skandallarla anılan Tuncer'in adı, şimdi de "silahlı saldırı olayında dosyaya girdi." Mersin kamuoyunda Mezitli Belediyesine özel dosya haberleriyle ses getiren Ender Can Kayıhan'ın edindiği bilgilere göre işte Mersin’i sarsan, siyasi lobi faaliyetlerinden kurşunlamalara uzanan o karanlık sürecin anatomisi:

Yeni Parti Mezitli İlçe Başkanı Kim Olacak Tartışması Krizin Fitilini Ateşliyor
Mezitli’de Güç Savaşları Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in, CHP Mersin eski Milletvekili Cengiz Gökçel’i Mersin Yeni Parti Kurucu İl Başkanlığına resmen atamasıyla kentte yeni bir siyasi yapılanma başladı. Ancak diğer ilçelerde sorunsuz ilerleyen süreç, merkez Mezitli ilçesinde adeta bir "bilek güreşine" dönüştü.
İddialara göre, CHP’den ihraç edildikten sonra siyasi bir boşluk yaşayan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli Belediye Başkanlığındaki siyasi geleceğini garantiye almak için Yeni Parti’nin Mezitli ilçe teşkilatını kendi güdümüne almak adına agresif bir lobi faaliyetine girişti.

Akraba Ataması Çıkmazı ve Ankara Trafiği
Başkan Tuncer, Yeni Parti Mezitli İlçe Başkanlığı koltuğuna önce geçtiğimiz aylarda sahte diploma olayı iddiasıyla Mersin kamuoyunda gündeme gelen CHP Mezitli ilçe Başkanlığından istifa eden Tolga Gökçel’i, önerdiği bazı isimler gündeme geldi.
Bu formül tutmayınca da Ahmet Serkan Tuncer eski eşi Seçil Baran'ın kardeşi aynı zamanda Yeni Parti Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın siyasi ekibinden olan Buğra Baran’ı getirmek istedi.
Ancak İl Başkanı Cengiz Gökçel ve il örgütü bu "akraba kayırmacılığına" geçit vermedi. Tuncer karşı hamle olarak, Gökçel’e seçim döneminde kendisine Liva Otel’i açarak büyük destek veren Necip Yücesoy'un oğlu Eren Yücesoy ismi masaya sürdü.
Güç savaşı tırmanırken, son noktayı İl Başkanı Gökçel koydu ve Mezitli Kurucu İlçe Başkanlığına daha önce Yeni Parti Kurucu Yönetim Kurulu listesine aldığı CHP eski Kadın Kolları başkanı ve deneyimli hukukçu Av. Nevin Zaimoğlu’nu atayarak Tuncer’in planlarını boşa çıkardı.

WhatsApp’taki Şifreli Mesajlaşma ve "Konum" Tuzağı mı?
Atama krizinin tam ortasında, 4 Eylül 2026 tarihinde Ahmet Serkan Tuncer ile Cengiz Gökçel arasında dikkat çeken bir telefon ve mesaj trafiği yaşandı.
İddiaya göre Gökçel’in aramalarına sonradan dönen Tuncer, "Ben döndüm, Mersin’deyim" mesajını attı.
Gökçel’in "Neredesin, söyle geleyim başkan" cevabına karşılık Tuncer, son olarak şu manidar mesajı gönderdi: "Sen yerini söyle, ben seni ziyaret edeceğim, sana hayırlı olsun diyeceğim..."
İl Başkanı Gökçel, Yenişehir’deki şirket ofisinin konumunu atarak hazırlık yapmaya başladı. Ancak Başkan Tuncer ne o adrese ne de il başkanlığına uğradı.

Ertesi Gün Partiye ve Özel Ofislerine Silahlı Saldırı Şoku:
Bu şifreli mesajlaşmanın hemen ertesi günü, Mersin güne silah sesleriyle uyandı. Hain planın ilk perdesi karanlık çökerken devreye girdi.
Akşam saat 20:30 sularında, plakasız bir motosiklet üzerinde yüzlerini gizleyen kasklı şahıslar hedef alınan adreslerin önüne gelerek kurşun yağdırdı.
Yeni Parti İl Başkanlığı olarak kullanılan ofis ile Cengiz Gökçel ve ailesinin iş yeri bu kasklı terörün hedefi oldu. Takip eden gün ise yine aynı yöntemle bir medya grubunun binası motosikletli şahıslarca tarandı.
Mersin Emniyeti’nin jet operasyonuyla saldırıyı gerçekleştiren Erkan D., Mustafa C., Adnan B. ve Şahin E. kıskıvrak yakalanarak tutuklandı. Saldırının saha organizatörü olduğu ileri sürülen firari Gökhan Yıldırım’ı arama çalışmaları ise sürüyor.
Soruşturmada "Gizlilik" Kararı: Tuncer ve Başarır Dosyada!
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada "Gizlilik Kararı" bulunurken, İl Başkanı Cengiz Gökçel’in emniyet ifadesinde şüpheli olarak Ahmet Serkan Tuncer’in adını verdiği öğrenildi.
Polis, Tuncer ile Gökçel arasındaki son WhatsApp yazışmalarını ve geriye dönük tüm telefon trafiğini inceleme altına aldı.
Kask takarak kurşun sıkan tetikçilerin talimatı kimden aldığı, soruşturmanın kilidini oluşturuyor. Öte yandan, saldırı günü Mersin’de yoğun bir telefon trafiği yürüten Ali Mahir Başarır’ın da adının dosyadaki incelemelerde geçtiği, özellikle tanık olarak ifade veren Eren Yücesoy ile Başarır arasındaki telefon görüşmelerine ait TAPE kayıtlarının davanın seyrini değiştirebileceği belirtiliyor.
Mersin'de siyasi şok etkisi yaratan olayla ilgili olarak www.mersinportal.com Haber Merkezinden Gazeteci Ender Can Kayıhan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında halen Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM şubede süren önemli soruşturmaların olduğunu belirtti.
Tüm dosyaların takipçisi olacaklarını belirten Kayıhan Mersin Cumhuriyet Savcılığının aldığı gizlilik kararlarına riayet edeceklerini ve sınırlı bilgi vereceklerini belirtti.
Mersin kamuoyu şimdi tek bir soruya kilitlendi: Siyaseti dizayn etmek için saat 20:30'da o kurşunları sıktıran gerçek azmettirici kim?
Özel Haber:
Mersin Portal Haber Merkezi




