Kuraklığa dayanıklı bu tür, susuz şartlarda yetişebilmesi sayesinde atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması ve iklim değişikliğine karşı stratejik bir ürün olarak öne çıkıyor.

Mersin'de 20 Ekim Elektrik Kesintisi! 9 İlçede Planlı Çalışma ...
Mersin'de 20 Ekim Elektrik Kesintisi! 9 İlçede Planlı Çalışma ...
İçeriği Görüntüle

Enstitü tarafından yürütülen deneme üretimlerinde uygun koşullar sağlandığında dekara 2-3 ton verim alınabileceği belirlendi. Ayrıca, Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki arazi taramalarında Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’da 103 genotip tespit edildi.

Projede, bu genotipler üç yıl boyunca arazi ve laboratuvar ortamında incelenerek genetik kaynak parselinde korunacak. Projenin ikinci aşamasında ise seleksiyon yoluyla elde edilen genotiplerin verim ve kalite özellikleri araştırılacak ve çeşit tescili süreci başlatılacak.

Enstitü yetkilileri, projenin hem bölge tarımına hem de iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayacağını belirtiyor.