Özcan'dan Yeni Otogar Açıklaması

Mersin'in 2013 yılı içerisinde yeni ve en modern bir otobüs terminaline kavuşacağını bildirdi.

Özcan'dan Yeni Otogar Açıklaması

Mersin'in 2013 yılı içerisinde yeni ve en modern bir otobüs terminaline kavuşacağını bildirdi.

22 Ağustos 2012 Çarşamba 20:37
Özcan'dan Yeni Otogar Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeni otobüs terminalinin projesi ve yapılacak yerin fizibilite çalışmasının tamamlandığını ifade ederek, Mersin'in 2013 yılı içerisinde yeni ve en modern bir otobüs terminaline kavuşacağını bildirdi.Yapımına 2013 yılı başında başlanacak yeni otogar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını kaydederek, "Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir.
 









Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu Mahallesi'nde bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceğiz" dedi.Yeni otobüs terminalinin projesi ve yapılacak yerin fizibilite çalışmasının tamamlandığını belirten Özcan, "Söz konusu yerde inşa edilecek yeni otobüs terminali, kentimizin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edilecektir. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde alışveriş merkezleri ve sosyal birimler de mevcut olacak" ifadelerini kullandı.




Yapılacak olan yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunun altını çizen Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce şehirlerarası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Yeni otobüs terminalinin yakınında özellikle otellerin ve birçok işletmenin açılmasıyla birlikte bu bölge ekonomik anlamda canlılık yaşayacak ve bu durum burada ikamet eden vatandaşlarımıza da direk olarak yansıyacaktır.


Haber: Özcan'dan Yeni Otogar Açıklaması

Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak hem de inşa edileceği Toroslar ilçesine ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır"Yeni otobüs terminalinin temelini 2013 yılının başlarında atmayı ve yılsonuna kadar da hizmete sunmayı hedeflediklerine vurgu yapan Özcan, "Yeni otobüs terminali sözümüzü inşallah yerine getireceğiz. Zaten yerimiz, bütçemiz ve projemiz de hazır. Her zaman olduğu gibi değerli Mersin Halkı'ndan aldığımız güç ve güvenle bu projeyi de hayata geçirerek, önümüzdeki 1 yıl içinde Mersin'e bir mücevher daha katmayı planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÖZCAN’DAN YENİ OTOGAR AÇIKLAMASI



ÖZCAN’DAN YENİ OTOGAR AÇIKLAMASI

Kaynak:
İHA
Mersin

Son Güncelleme: 24.08.2012 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.