CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası başlayan siyasi gerilim Mersin’e de yansırken, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bayramlaşma programı için Ankara’dan Mersin’e geldi.

Başarır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hemşehrileri ve parti örgütüyle buluşacağını duyurdu. Programına göre Başarır’ın saat 13.00’te Tarsus’ta, saat 17.30’da ise CHP Mersin İl Başkanlığı’nda olacağını paylaştı.

Başarır, paylaşımında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bayramın coşkusunu, birlik ve beraberliğini hep birlikte paylaşmak için tüm yol arkadaşlarımı, hemşehrilerimi ve örgütümüzü bekliyorum. İnanıyorum ki bu, geçirdiğimiz son kötü bayram olacak” ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediye Başkanı "Ahmet Serkan Tuncer" Arsaları Sata Sata Bitiremedi.
Mezitli Belediye Başkanı "Ahmet Serkan Tuncer" Arsaları Sata Sata Bitiremedi.
İçeriği Görüntüle

Mersin’e doğru yola çıkan Başarır’ın bir diğer paylaşımı ise siyasi gönderme olarak yorumlandı. Başarır, “Mersin’e giderken kısa ve güzel bir mola… Gönüllerden ihraç edilenler utansın! Şükürler olsun ki halkımız bizi gönüllerden ihraç etmiyor!” sözleriyle dikkat çekti.

Başarır’ın bu mesajı, CHP’de yaşanan ihraç ve kurultay tartışmalarına yanıt olarak değerlendirildi.

Öte yandan Mersin kulislerini hareketlendiren bir başka gelişme ise Mezitli Belediyesi üzerinden gündeme geldi. Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri WhatsApp grubundan personele gönderilen mesajda, CHP İl Başkanlığı’nda yapılacak programa katılım çağrısı yapıldı. www.mersinportal.om haber merkezinin edindiği bilgilere göre;

Söz konusu mesajda, “Değerli çalışma arkadaşlarımız, bugün saat 17.30’da CHP İl Binamızda Sayın Vekilimiz Ali Mahir Başarır ve Belediye Başkanımız Ahmet Serkan Tuncer katılımı ile bayramlaşma merasimi olacaktır. Bu zor günlerde birliğimizi ve dayanışmamızı büyütmek için tüm hemşehrilerimizi ve personel arkadaşlarımızı bekliyoruz. Katılım zorunludur. Saat 15.30’da Çeşmeli sınırdan servisler kalkacaktır” ifadelerinin yer aldığı öne sürüldü.

Mesaja verilen yanıtlarda, gece çalışan temizlik işçilerinin de CHP İl Başkanlığı önünde toplanacağına dair ifadelerin yer aldığı iddia edildi.

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, CHP’li belediyelere programa katılımın yüksek olması için mesajlar gönderildiği öne sürüldü. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de Ali Mahir Başarır’ın çalışmalarına destek amacıyla belediyenin farklı birimlerinden personel ve insan desteği sağlanması yönünde talimat verdiği iddia edildi.

Söz konusu iddialar, CHP’deki kriz sürecinde yerel yönetimlerin parti içi mobilizasyondaki rolünü yeniden gündeme taşıdı.