Seçer, "İnadına daha fazla çalışacağız ve halka gideceğiz!" diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin krizlere karşı dimdik ayakta duracak bir çınar ağacı gibi olduğunu vurguladı.

"CHP, Kurtuluş ve Kuruluşun Partisidir"

CHP'yi tanımlarken, "Önce kurtuluşun, sonra kuruluşun partisidir," diyen Seçer, partinin tarihsel önemine de dikkat çekti. CHP'nin, Anadolu'daki Türk Milletini bir araya getiren ve çok kültürlü bir yapıyı barındıran, bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu belirterek, "Bu parti parayla kurulmadı; bu parti milletin iradesiyle, yurt sevgisiyle kuruldu" dedi.

Seçer, Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu dönemi, "Türkiye elden gidiyor" sözleriyle özetleyerek, "Bu tarihi dönemde herkes birbirine sahip çıkacak," diyerek partililere birlik çağrısı yaptı. Türkiye’nin geleceği için CHP’nin güçlenmesinin şart olduğunun altını çizen Seçer, "Bize yönelik saldırılar bunun içindir," şeklinde konuştu.

"Anamur, Mersin’in Parlayan Yıldızı Olacak"

Seçer, Anamur’a olan sevgisini de dile getirerek, "Anamurlular da bizi çok seviyor," dedi. 2019 yerel seçimlerinde Anamur’dan aldığı %36,7’lik oy oranını, 2024’te %60’a çıkararak büyük bir başarıya imza attığını belirten Seçer, "Anamurluların feraseti, vefası ve hak bilmesiyle bu başarıyı yakaladık," dedi.

Başkan Seçer, Anamur’daki projeleri hakkında da açıklamalarda bulunarak, özellikle altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Anamur’a 700 milyon liralık MESKİ yatırımlarından ve bölgedeki su sorununa çözüm bulmak için Otluca suyunu Anamur’a getirme kararlılığından bahsetti. "Çalışan kazanır," diyerek, bu projeleri hayata geçirmek için yılmadan mücadele edeceğini belirtti.

Kültür Merkezi ve Sebze Hali Müjdesi

Anamur’a yeni bir kültür merkezi kazandırma sözünü veren Seçer, "2026 yılına girerken Anamur Kültür Merkezi’nin temellerini atacağız," diyerek projeyle ilgili detayları paylaştı. Kültür Merkezi'nin içinde tiyatro salonu, eğitim atölyeleri ve sergi salonları yer alacak.

Seçer ayrıca, Anamur’a yeni bir sebze hali kazandırma arzusunu da dile getirdi. Belediye olarak hal inşaatı için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını, fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay alamadıklarını söyledi. "Anamurlulara sesleniyorum; memleketinize sahip çıkın," diyerek bu süreçteki engelleri aşmayı hedeflediğini belirtti.

"CHP, Türkiye’nin Çınar Ağacı Olacak"

Mersin futbolunda bir ilk! Anamur Belediyespor’un kadın başkanı hedefini açıkladı
Mersin futbolunda bir ilk! Anamur Belediyespor’un kadın başkanı hedefini açıkladı
İçeriği Görüntüle

Seçer’in konuşmasının belki de en vurucu kısmı, partinin geleceğine dair yaptığı değerlendirme oldu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve politik krizlerden CHP’nin güçlenerek çıkacağına olan inancını yineledi. "Krizleri, kısa ömürlü partiler yaratacak ama çözen çınar ağacı CHP olacak," diyerek, halkın desteğiyle CHP’nin her zaman en büyük gücü temsil edeceğini söyledi.

Seçer, CHP'nin büyüyen gücü karşısında iktidarın halk desteğini kaybettiğini ve bu yüzden partilerine yönelik saldırıların arttığını da vurguladı. "Endişeye kapılmayın. Halk arkamızda," diyerek, partililerine moral verdi ve hizmetlerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Partililerine, "Tarihi bir dönemdeyiz," diyen Seçer, CHP içindeki çekişmelerin kimseye yarar getirmeyeceğini belirtti. "Her kim kazanırsa kazansın; CHP kimliği taşıyan herkes bizim kardeşimizdir," diyerek, kongre sürecinde ve partinin içindeki birlikteliğin önemine dikkat çekti. "Herkes birbirine sahip çıkacak, bu yol beraber yürünecek," şeklinde sonlandırdığı konuşması, CHP'nin geleceği için güçlü bir umut ışığı oldu.