Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri kadar, Uyan’ın dikkat çeken açıklamaları da öne çıktı. Uyan hem 17. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na çağrı yaptı hem de Cumhuriyetin 102. yılı için “Bu milletin küllerinden doğuşudur” diyerek anlamlı mesajlar verdi.
432 Sporcu Tarsus’ta Buluşacak: Tarih, Kültür ve Dayanışma İçin Koşacaklar
Mersin’in spor kenti kimliğini pekiştiren organizasyonlardan biri olan 17. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, 19 Ekim Pazar günü saat 09.30’da start alacak. 12 ülkeden ve Türkiye'nin dört bir yanından 432 sporcunun katılımıyla koşulacak 21 kilometrelik parkurun, Tarsus’un tarihi ve kültürel mirasını uluslararası arenada tanıtmayı hedeflediğini belirten Uyan, tüm Mersin halkını ve Meclis üyelerini Halk Koşusu ile birlikte bu spor şölenine katılmaya davet etti.
“Herkesi spora, dostluğa ve dayanışmaya katkı sunmak üzere Tarsus’un tarihi sokaklarında buluşmaya çağırıyorum,” diyen Uyan, etkinliğin yalnızca bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda bir kültürel birliktelik olduğuna dikkat çekti.
Muhtarlar Günü Kutlandı: “Onlar Mahallelerin Nabzı”
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yerel demokrasinin en temel yapı taşı olan muhtarlara teşekkür eden Uyan, “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla kamu yönetimi arasında birer köprü. Onların mahallelerdeki sesi ve emeği, kent yönetiminde çok kıymetli bir rol oynuyor,” dedi. Tüm muhtarların gününü kutladı ve dayanışma vurgusu yaptı.
“Cumhuriyet, Küllerimizden Doğuşumuzdur”
Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de duygusal bir mesaj veren Ali Uyan, Cumhuriyetin 102. yılına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet; bir milletin küllerinden yeniden doğuşudur. Bu değerli mirası yaşatmak ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmak hepimizin kutsal görevidir.”
Uyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak, “Yaşasın Cumhuriyet” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Öğrencilere Destek Mesajı: “Büyükşehir Yanınızda”
Meclis gündeminde yer alan ulaşım zamları konusuna da değinen Uyan, öğrencilerin yükünü hafifletmeye yönelik adımların süreceğini belirtti. 1 Ekmek 1 Çorba, Çamaşır Kafe, eğitim destekleri gibi uygulamalarla öğrencilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı. “30 TL’lik abonman ücretini 3’te 1 fiyatla öğrencilere sunuyoruz. Bu, öğrenciye gerçek bir destektir,” diyerek Başkan Vahap Seçer’e teşekkür etti.
Mersin ve Sapanca Artık Kardeş Şehir
Toplantıda ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya’nın Sapanca Belediyesi’nin kardeş şehir olması yönündeki madde oy birliğiyle kabul edildi. Bu karar, şehirler arası kültürel ve idari bağları güçlendirmeyi hedefliyor.





